• RBT Heuvelrug en Vallei

'Recreatie en toerisme Renswoude naar hoger plan'

RENSWOUDE Ondernemers en betrokkenen met een hart voor Renswoude hebben afgelopen week gebrainstormd over mogelijkheden om het toeristisch aanbod in de gemeente beter op de kaart te zetten. Aan het einde van de avond nam waarnemend burgemeester Van der Kolk het plan symbolisch in ontvangst uit handen van Arthur Met (voorzitter Ondernemersvereniging Renswoude).

Tijdens workshops deelden de deelnemers hun ideeën over het ontwikkelen van een geïntegreerd totaalaanbod voor Renswoude. Onder meer de 'must sees' van het dorp, het evenementenaanbod, mogelijkheden voor verblijfstoerisme en de verkoop van lokale producten kwamen ter sprake. Daarnaast werd nagedacht over het leggen van verbindingen om op vanuit het marketingprogramma van de regio vakantiegangers, kinderen en fietstoeristen te bereiken.

Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk is enthousiast over de gezette stap: ,,Toerisme en recreatie zijn belangrijke pijlers voor Renswoude. Ons dorp verdient er jaarlijks zo'n 7 miljoen euro mee en levert vierhonderd mensen werk. Dat maakt deze branche een belangrijke inkomstenbron voor de lokale economie. Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei zorgt voor collectieve vermarkting van Renswoude en de regio. Met één identiteit voor de gemeente en een logisch aanbod voor bezoekers en toeristen."

Samen Sterker voor Renswoude was een initiatief van het RBT Heuvelrug & Vallei en Ondernemersvereniging Renswoude. Het RBT werkt de komende tijd de plannen die zijn voortgekomen uit 'Samen Sterker' verder uit samen met de Promotiecommissie Renswoude.

Meer informatie over het recreatief-toeristisch aanbod van Renswoude is te vinden op de website vvvrenswoude.nl.

foto Ondernemersvoorzitter Arthur Met overhandigt het plan voor toerisme en recreatie in Renswoude aan waarnemend burgemeester Van der Kolk.