• Het AH oliebollen tennistoernooi van de Woudenbergse Tennis- en Padelvereniging 't Schilt.

    't Schilt

Recordaantal 'oliebollentennissers'

WOUDENBERG Met een recordaantal van 300 deelnemers ging het open AH oliebollen tennistoernooi van de Woudenbergse Tennis- en Padelvereniging 't Schilt zaterdag 15 december van start. Het clubhuis aan de John F. Kennedylaan was uiteraard weer in een prachtige kerstsfeer gebracht waar het voor deelnemers en toeschouwers gezellig vertoeven was. Uiteraard ontbraken de oliebollen niet.


In het eerste weekend werd het toernooi al gelijk verrast door een behoorlijke laag sneeuw op de banen, maar met een flinke groep snel opgetrommelde vrijwilligers konden de banen snel sneeuwvrij worden gemaakt waardoor de wedstrijden door konden gaan.

29 ONDERDELEN Er werd in 29 onderdelen gestreden, van Heren enkel 3 tot en met Mix 8. De Woudenbergse kampioenen: Robbin van Beijnhem in de Heren enkel 3,Wieke Dekker en Lisette Beeris in de Dames dubbel 5, Anita van der Straten en Imro van de Wiel in de Mix 5, Henk de Jong in de Heren enkel 6, Rinetta Damme en Marion Stempels in de Dames dubbel 7, Astrid Muijs en Esther Willemsen in de Dames dubbel 8, Linda en Shahriar Fazili in de Mix 8.

PADELTOERNOOI Naast het tennistoernooi werd er ook op het Schiltpark het allereerste padeltoernooi georganiseerd. Met in totaal veertig deelnemers van 't Schilt en van andere verenigingen kan de club terugzien op een zeer geslaagd eerste toernooi met veel spannende wedstrijden en veel publiek. De eindoverwinning kwam op naam van het Maarnse duo Albert de Gans en Erik Brakke die wisten te winnen van het jonge Schilt duo Rik Stam en Rutger Leenders.

Padel - een mix van tennis en squash - is door het groeiend aantal leden, het aanbod van padeltrainingen en het enthousiasme van de spelers in korte tijd niet meer weg te denken op het Schilt. Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De bedenker van padel, Enrique Corcuera, was een rijke zakenman. Hij had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport.

Voor wie belangstelling heeft om te gaan tennissen of padellen, mail gerust naar info@tvtschilt.nl.