RBT Heuvelrug en Vallei lanceert nieuwe VVV websites

RENSWOUDE Aan de vooravond van de herfstvakantie (traditioneel het staartje van het toeristisch seizoen) heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei nieuwe bezoekerswebsites voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei gelanceerd. De nieuwe online portal OpdeHeuvelrug.nl vervangt verouderde toeristische sites en integreert de aangeboden informatie. Zo zijn de webpagina's nu beter leesbaar op smartphones en tablets, is de content geactualiseerd en heeft iedere gemeente voortaan zijn eigen VVV-website met lokale bezoekersinformatie.

De negen nieuwe websites zijn in lijn met de online informatievoorziening van Amersfoort en Utrecht en maken gebruik van het platform van de provincie Utrecht, zodat informatie eenvoudig kan worden geïntegreerd en uitgewisseld. Om ook landelijk zichtbaar te zijn, wordt ook de landelijke database van VVV Nederland ontsloten.

,,Met een jaarlijkse toegevoegde waarde van 325 miljoen euro en werkgelegenheid voor zo'n 20.000 mensen zijn recreatie en toerisme ontzettend belangrijk voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei", zegt directeur Michiel van der Schaaf van RBT Heuvelrug en Vallei. ,,Omdat we weten dat in de herfstvakantie weer duizenden mensen naar ons gebied zullen komen, zijn we dus ontzettend blij dat het is gelukt om samen met de gemeentes en ruim tachtig andere partners de nieuwe websites nog voor de herfstvakantie gereed te hebben. Zo kunnen we samen beter inspelen op de wensen van onze bezoekers die verwachten dat informatie geïntegreerd en vanuit de bezoeker benaderd wordt aangeboden. Deze nieuwe aanpak maakt in één keer een einde aan de versplintering die er voorheen steeds was."

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 20 oktober.