• John Haket
 • de trompetsectie

  John Haket
 • de trombonesectie

  John Haket
 • gideon keller, zanger/gitarist

  John Haket
 • ron van der heyden, basgitarist

  John Haket
 • arnold keller, zanger

  John Haket
 • gideon

  John Haket
 • slagwerkgroep

  John Haket
 • railtroad thunderbirds

  John Haket

Railroadthunderbirds en Fidelio spelen het dak eraf'

WOUDENBERG Het zal ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat een rockband optrad met een Harmonieorkest, maar het is wel een primeur en een unicum in de geschiedenis van het Woudenbergse Harmoniegezelschap 'Fidelio'. Zaterdag vond dit allemaal plaats in Sporthal 'De Camp'. Het publiek werd getrakteerd op een spetterende concertavond met de Woudenbergse Harmonie, de Slagwerkgroep van de vereniging, Jazzballet Born to Dance en dit alles in samenwerking met de Railroadthunderbirds.

Een volle zaal in De Camp was afgelopen zaterdagavond getuige van deze unieke combinatie. Maestro Michiel van Vliet is er met verve in geslaagd om deze -zeg maar- uitersten met elkaar te verbinden. Harmoniemuziek is zo bleek veelzijdig en tal van genres kunnen gebracht worden. De sound die samen met de Railroadtunderbirds ontstond was overweldigend! Het orkest zat in een zogenaamde Big-Band opstelling en speelde de lichte muziek vol overtuiging. Ook de slagwerkgroep van het Woudenbergse Harmoniegezelschap sloeg een geducht partijtje mee en de hand van de nieuwe instructeur Hans Verhoeks was al duidelijk te horen. Ook met slagwerk is het mogelijk in nuances te werken en dat lieten de mannen en vrouwen van de slagwerkgroep duidelijk horen.

Voor de pauze lieten vooral de slagwerkgroep en het harmonieorkest vooral van zich horen, geopend werd met Eye of the Tiger, waarbij het Jazzballet Born to Dance van zich liet spreken. Flitsende bewegingen op de muziek van Slagwerkgroep en Harmonieorkest zetten direct al de toon voor deze avond en deze dansgroep vormde een prettige aanvulling. Met Diogenes liet het Harmonieorkest horen wat er in het aflopen jaar al onder Michiel van Vliet bereikt is, een lastig stuk met wisselende maatsoorten vormt voor het orkest een mooie opmaat naar het concours later dit jaar.

Gaande het programma werd de muziek steeds lichter, met swingende nummers als Borsato Symphony en Paradise by the dashboardlight stuurde het orkest en slagwerkgroep naar het moment dat de Railroadthunderbirds zich bij de muzikanten voegden, met een flitsende intro bestormden bandleden, Ron van der Heijden (bas), Jules Voogt (drums), Andre Engels (gitaar), Gideon Keller (zang en gitaar) en als last but not least Arnold Keller (zang) het podium. Vanaf dat moment was het een groot feest, nummers als Summer of 69, Roll over Beethoven met diverse instrumentale solo's, Eloise en zelfs het mooie Nothing else matters zorgden ervoor dat er een hele bijzonder sfeer a la rockconcert in de Camp ontstond. Railroadthunderbirds en Harmoniegelederen in combinatie met de dansers en slagwerk vormden een prachtig indrukwekkend geheel dat de toehoorder nog lang zal heugen. Een zeer geslaagde avond in een gedurfde format met spetterende muziek. De Railroadthunderbirds bewezen dat ze de classic rock tot in de puntjes beheersten en het Woudenbergse Harmoniegezelschap had het zichzelf op deze avond niet makkelijk gemaakt. De Railroadthunderbirds gingen na het concert nog eventjes op eigen houtje door en bewezen een mooi feestje te kunnen bouwen. Wie het concert nog eens wil beluisteren kan dat doen op 22 mei om 14:00 uur op ValleiRadio.nl.