• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Quatre mains kerstklanken

WOUDENBERG Jaarlijks geven de leerlingen van de Woudenbergse Muziekschool verschillende keren een uitvoering in de Catharinakerk. Op 16 december was de kerstuitvoering.

De jongste leerlingen en het Woudenbergs Jeugdorkest waren als eersten aan de beurt. Sommige pianoleerlingen speelden quatre mains met hun docent. Alleen of in allerlei combinaties qua instrumenten lieten de leerlingen horen wat ze kunnen. Voor velen was het best spannend om voor een zaal vol publiek op te treden maar het is juist heel leerzaam om dat af en toe te doen. Ook het samenspelen gaat op deze manier spelenderwijs.

Het repertoire was in kerstsfeer: bijna alle kerstliederen passeerden de revue. Naast klassieke muziek waren er ook populaire nummers. Als laatste trad het Woudenbergs Kamerorkest onder leiding van Carla van der Heijden op. Tot slot werd met iedereen samen 'We wish you a merry Christmas' gezongen.

Niet alleen kinderen leren een muziekinstrument bespelen bij de muziekschool, maar ook steeds meer volwassenen weten de weg naar muziekles te vinden. Na afloop kon het publiek onder het genot van koffie, thee en kerstkoekjes napraten met de muzikanten en docenten. Ook mochten instrumenten worden uitgeprobeerd Bij de muziekschool zijn tevens zanglessen mogelijk en voor jonge kinderen is er AMV les. Meer info: www.muziekschoolwoudenberg.nl