• Jan Stehouwer

Pyramide-duathlon voor het eerst in mei

WOUDENBERG Napoleon Bonaparte staat de deelnemers aan de vijfde editie van de Pyramideduathlon aan de finish op te wachten. Deze wedstrijd vindt dit jaar voor het eerst in de maand mei plaats, op zaterdag de 21e, bij de Pyramide van Austerlitz.

De wedstrijd is een combinatie van mountainbiken en boslopen en kent verschillende afstanden. Eerder vond deze duathlon  altijd in september plaats, maar de organisatie heeft het evenement verschoven naar mei. Voor het eerst is er naast de crossduathlon 's middags een trailrun, een uitdagende bosloop  van 10,8 km door de mooiste stukjes bos rond de Pyramide, aan het programma toegevoegd. Dit onderdeel is bedoeld voor redelijk getrainde hardlopers .

PYRAMIDETRAPPEN Organisator Jan Stehouwer: ,,Deelnemers aan de trailrun zullen daarbij de gracht rond de Pyramide door moeten en bij droog weer zijn zelfs de trappen van het monument in het parcours opgenomen. Spectaculair! Bij nat weer zijn die trappen te gevaarlijk. De medewerking van de terreinbeheerders van Landgoed Den Treek Henschoten en Landgoed Erfgoed Utrecht is hierbij onmisbaar, evenals de steun van Woudenbergse bedrijven zoals Bouwbedrijf Morren, Albert Heijn Woudenberg en restaurant de Pyramide. Daar vindt tot een half uur voor de start de inschrijving plaats. Het verschuiven van de Pyramideduathlon naar het voorjaar blijkt een goede keus te zijn. We hebben een record aantal inschrijvingen, ruim 200, geregistreerd. Ook doen er meer Woudenbergers mee dan andere jaren."

FRANSE TIJD Bijzonder aan de Pyramideduathlon is de aanwezigheid van 'Napoleon' die bij de finish alle sporters binnenhaalt. Zijn aanwezigheid wordt mogelijk gemaakt dankzij stichting de Franse Tijd.

KUIL Voor publiek is niet alleen die finish leuk om te zien maar een mooi punt is ook 'de kuil'. Jan Stehouwer: ,,De 'kuil' is een oude schietbaan waar de jagers vroeger hun geweren warm schoten. Bij de duathlon fietsen de mountainbikers die kuil in op het steilste punt. De trailrunners moeten op dat punt juist omhoog klimmen. Dat belooft spektakel."

Meer informatie: www.pyramideduathlon.nl