• Hannie Lamberink

Pubquiz krijgt steeds meer deelnemers

WOUDENBERG De belangstelling voor deelname aan de Heuvelrugse Pubquiz groeit nog steeds. Er is begonnen met vijf teams, bij de eerste pubquiz van dit seizoen waren er negen teams en voor de pubquiz van afgelopen dinsdag waren zelfs twaalf teams aangemeld.

Een pubquiz is een quiz die in een pub wordt gehouden. Er waren acht rondes van tien vragen waaronder ook een geluidsvraag (wie componeerden deze musicals?) en een 'plaatjesvraag' (welk symbool hoort bij welke religie?) Men moest met elkaar overleggen om de vragen van quizmaster Yvonne Kors te kunnen beantwoorden. De jury bestaat uit Erica Volquardsen en Willemien Kranendonk.

Ook in andere plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug wordt elke eerste dinsdag van de maand in een 'pub' op dezelfde tijd en met dezelfde door Ruud en Helma de Jong uit Amerongen bedachte pittige vragen deze quiz gespeeld. Die vragen gaan over actualiteit maar ook over algemene kennis. Literatuur, wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde, kunst, film, wiskunde, taal, muziek, natuur en sport komen aan bod: wat is de eerste letter van het Russische alfabet, wat is het Duitse woord voor helicopter, hoeveel acteurs speelden James Bond, hoe heet de politieke partij van Erdogan, waar vind je de 'lunulla' in ons lichaam, in welk land ontstond tennis, enzovoorts.

De Pubquiz werd voor de tweede keer in een echte 'pub', in Moestas gehouden. Yvonne: ,,We wilden geen geregel meer met inkopen en vergunningen maar het is hier ook gezelliger, sfeervoller en minder formeel. Er is meer geroezemoes. Het is wel jammer voor het Cultuurhuis maar de verandering bevalt ons goed!" En ook Moestas is tevreden: ,,Er komen nu mensen binnen die hier nog niet kwamen."

Bij de pauze stond het team van Moestas op de eerste plaats maar uiteindelijk won Just Friends. Dat was opmerkelijk want de heren waren bij alle teams in de meerderheid maar juist bij dit team deden drie vrouwen mee! Heuvelrug Notarissen sponsort de quiz maar ook Woudenbergse sponsors zijn welkom. Aanmelden voor de quiz van volgende maand kan via: yvonnekors@gmail.com.