• Promenade Musicale
  • Promenade Musicale

Promenade Musicale: ´Klassieke muziek op maat´

WOUDENBERG Pianist en organist Arjan Veen en zangeres en hoboïste Rineke de Wit verzorgden 10 juni een klassiek concert in de Dorpskerk. Samen vormen zij sinds enige tijd het artistieke duo Promenade Musicale.

Arjan Veen: ,,Vier jaar geleden werkten we een keer toevallig samen bij een kerkdienst in Scherpenzeel. Later deden we samen een optreden in Woudenberg. Vanaf dat moment vroegen we elkaar steeds vaker voor concerten en optredens en werkten we vaker samen.

Langzamerhand ontstond het idee om onze samenwerking een vast vorm te geven. We hebben allebei een grote passie voor klassieke muziek. Zo ontstond uit onze samenwerking Promenade Musicale. De naam is afgeleid van de naam van een schilderij van de impressionistische schilder Claude Monet, 'La Promenade ou la Femme à l'ombrelle', en past volgens ons bij wat we willen uitstralen."

BREED PUBLIEK Promenade Musicale brengt aansprekende klassieke muziek voor een breed publiek en streeft daarbij naar een hoog niveau. Arjan en Rineke: ,,We willen ons publiek laten genieten van verrassende programma's. Allerlei stijlperioden komen daarbij aan bod, van Bach tot Britten, van Fauré tot Gershwin. De kern van ons repertoire ligt in de 19e en 20e eeuw met vooral de Franse romantische stukken van Vierne, Ravel en Debussy, maar daarnaast hoort ook muziek van Elgar, Britten en G. Jacob tot het repertoire. Alle mogelijke combinaties van orgel, piano, zang en hobo zijn daarbij denkbaar. Natuurlijk kost het tijd en energie om samen een repertoire op te bouwen en te repeteren, maar onze samenwerking is zo inspirerend dat dat ondanks onze volle agenda's geen probleem is."

TOCH GENOTEN Promenade Musicale is dank zij de brede oriëntatie in staat daarmee voor elk concert en voor elke gelegenheid een uniek programma op te stellen: ,,We kunnen bij een kerkdienst optreden, of een uitvaart of een huwelijk maar we kunnen ook een avondconcert verzorgen. Muziek op maat dus! Zelf houden we erg van klassieke muziek. Dat is ons uitgangspunt. We horen na onze optredens nog vaak verbaasde reacties van mensen die geen affiniteit met klassieke muziek hebben en toch genoten hebben van een avond klassieke muziek. Dat inspireert ons om meer mensen er mee kennis te laten maken. 'Klassieke muziek is voor iedereen' is ons doel."

CONCERTTOUR In de toekomst wil Promenade Musicale de activiteiten verder uitbreiden. Rineke en Arjan willen graag concerten geven op mooie locaties, CD opnames maken en misschien een concerttour realiseren. Ze werken hard aan al deze plannen.

Via hun website www.promenademusicale.com kan iedereen op de hoogte blijven van hun activiteiten.