• Hannie Lamberink

Proeverij in teken van 'Herrie'

WOUDENBERG Na het overlijden van Herrie Veenendaal, de initiatiefnemer van het Proeverijfestijn en eigenaar van Herry's Bar, werd er even getwijfeld of de editie van 2015 wel door moest gaan.

Toch besloten de organisatoren, Sandra Eppink van Ribhouse Texas en Jolanda van Baaren van Sportcafé de Camp om na overleg met de familie het culinaire feest deze derde keer juist door te laten gaan op 11 juli als eerbetoon aan Herrie: gezelligheid met een hapje en een drankje paste bij hem. Samen openden ze de Proeverij om 17.00 uur met een speech waarin Herrie herdacht en bedankt werd. ,,Herrie was bijzonder warm, hij was bijzonder gezellig, toegankelijk en altijd klaar voor een praatje. Hij was ook bijzonder omdat hij zo begaan was met Woudenberg. Als er iets georganiseerd moest worden kon je altijd bij Herrie terecht, voor de uitvoering of gewoon voor advies. Herrie deed dat allemaal, heel gewoon, Herrie deed dat gewoon heel bijzonder en op zijn eigen wijze."

De Proeverij 2015, die plaatsvond op de dag van Herry's afscheidsdienst en begrafenis, werd daarom aan hem opgedragen. Alle aanwezigen hielden een minuut stilte. Ook Lia, in wie Herrie een groot vertrouwen had, was na deze emotionele dag actief bij de Proeverij. Al snel stroomde de voor dit zonovergoten evenement afgezette Dorpsstraat vol bezoekers. De ondernemers waren in hun kraam al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Iedereen kon gaan genieten van de lekkernijen die bij de stands ter plaatse werden klaargemaakt. Overal stegen heerlijke geuren of rookwolken op. Vallei Radio zorgde voor gezellige muziek. Bij deze derde editie speelde de ervaring van voorgaande jaren mee. Er waren leuke hapjes en drankjes bedacht. Voor toeristen was het een gezellig evenement en voor Woudenbergers een goede mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Ook de Eierhoogheden kwamen een kijkje nemen. Actieve ondernemers en genietende mensen: dat was precies wat Herrie voor ogen stond. De Proeverij 2015 was een gezellig en zeer geslaagd evenement met een warme sfeer die velen goed deed.