Proefopstelling openbare verlichting

SCHERPENZEEL In het kader van grootschalige vervanging van de verlichting in de gemeente staat er nu een proefopstelling in de Voorposten. De komende acht jaar vervangt de gemeente tachtig procent van de armaturen en de helft van het aantal lichtmasten buiten het centrum. De rode lichtmasten in het centrum worden eind dit jaar vervangen door de lichtmasten van het type die op het Plein 1940 staan.

Verlichting bepaalt voor een belangrijk deel het straatbeeld. Daarom is de gemeente benieuwd welke lichtmast de voorkeur van burgers heeft qua kleur en type armatuur. In de Voorposten staat een proefopstelling die inwoners kunnen bekijken. Op de lichtmasten staan met een sticker aangegeven om welke kleur het gaat en staat het type armatuur vermeld. Het gaat om een keuze uit de kleuren antracietgrijs, zwartblauw, alugrijs, monumentengroen en dennengroen. Er staan zeven type armaturen met verschillende designs. Op de lichtmast staat dit aangegeven met armatuur 1, 2, 3 etc. Van elk type armatuur staan er drie dezelfde naast elkaar.

Belangstellenden kunnen ook kijken op www.scherpenzeel.nl of op facebook.com/gemeentescherpenzeel. Hier zijn ook foto's van de armaturen en de kleuren te vinden. Scherpenzelers kunnen hun voorkeur doorgeven via info@scherpenzeel.nl o.v.v. proefopstelling en via Facebook. Reageren kan tot 1 juli 2015.