Proefopstelling nieuwe feestverlichting

SCHERPENZEEL Op het Plein 1940 hangt vanaf vandaag gedurende een maand een drietal varianten feestverlichting. De wintermarkt op donderdag 10 december is een mooie gelegenheid voor inwoners om de feestverlichting te bekijken. Net zoals bij de nieuwe lantaarnpalen, wil de gemeente ook weten welke feestverlichting inwoners het mooiste vinden. Via Facebook of info@scherpenzeel.nl kunnen inwoners hun voorkeur aangeven met A, B of C. De letters corresponderen met de drie typen feestverlichting ter plaatse. Op de lichtmasten staat met een sticker aangegeven om welk type het gaat.

In 2016 vervangt de gemeente de lantaarnpalen in het centrum die de afgelopen twee jaar nog niet vervangen zijn. Hieraan kan de feestverlichting volgend jaar opgehangen worden. Het maken van feestverlichting vergt nogal wat handwerk en heeft een lange levertijd. Daarom vraagt de gemeente nu al naar de voorkeur van inwoners, zodat de definitieve feestverlichting volgend jaar in z'n geheel te bewonderen is.

Er zijn voor Scherpenzeel speciale ontwerpen gemaakt en deze zullen naast de eigen verlichting van de winkeliers, waaraan de gemeente ook heeft bijgedragen, komen te hangen. Op deze manier is Scherpenzeel volgend jaar tijdens de feestdagen nog feestelijker en sfeervoller verlicht.