• Cor Pronk zonder pruik met Fidelioleden

  Hannie van de Veen
 • 'John Lennon' dirigeert de Poortzangers

  Hannie van de Veen
 • 'John Lennon' [Cor Pronk]

  Hannie van de Veen
 • Cor Pronk als dirigent van de Fidelioleden

  Hannie van de Veen
 • Cor Pronk, verkleed als 'John Lennon', dirigeert de Poortzangers.

  Hannie van de Veen
 • solist Wim Westbroek

  Hannie van de Veen
 • speaker Dirk de Kruif

  Hannie van de Veen

Poortzangers beleven de jaren zestig

WOUDENBERG Uitgedost als John Lennon arriveerde dirigent Cor Pronk op een oude Puch bromfiets bij het podium voor het concert Beleef De Jaren '60 van de Poortzangers. Van tevoren waren onder andere jeugdfoto's van koorleden te zien om in de sfeer te komen.

Dick Boom turfde bij de opening de leeftijd: bijna alle 700 man in de zaal en het koor waren van voor 1960. Hij refereerde aan de flower power, de protestbewegingen en de Rolling Stones. Daarna passeerden nummers als 'Hello Marylou', 'As 't effe kan', 'Een man mag wel huilen', 'Ramona', 'Kleine kokette Katinka' en andere liedjes van Trea Dobbs, Johnny Hoes, Anneke Grönloh, Jacques Herb en Ria Valk de revue. Verschillende niet eerder uitgevoerde nummers waren te horen. De Elvis Presleymedley met de verschillende overgangen in ritme en toonsoort ging in flink tempo. Dirk de Kruif praatte alle nummers aan elkaar. Solisten waren Wim Westbroek en Cees Broekhuizen. Regelmatig draaide Cor Pronk, die vanwege de hitte inmiddels zijn pruik had afgezet, zich om naar het publiek om hen te laten meezingen of klappen.

Een deel van Fidelio zorgde voor een muzikaal intermezzo, omdat de Poortzangers in 2001 ontstaan waren uit Fidelio. Zo dirigeerde Cor Pronk die 40 jaar dirigent was van Fidelio nog een keer 'zijn' orkest. Samen met de Poortzangers brachten ze 'Land van Maas en Waal'. Samen met de eigen accordeonisten, slagwerkers, de bassist en de Sixties Generation uit Amersfoort, die covers uit de jaren '60 en '70 spelen, zongen ze 'Kom van dat dak af', 'Oerend hard' en 'Dans toch met mij deze tango'. De band verzorgde ook de afterparty. Het koor hoopt met hun gevarieerde repertoire jongere leden te trekken. Meer informatie: www.depoortzangers.nl.