• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Ponypret breidt de activiteiten uit naar mensen met een lichamelijke beperking.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

PonyPret gaat uitbreiden

WOUDENBERG Ponypret bestaat dit jaar 5 jaar. Er worden nu acties opgezet om extra geld binnen te halen voor nieuwe activiteiten van Ponypret.

Zo was er een 'Jog, ride & bike' sponsormiddag op 26 mei, een sponsorpannenkoekenactie, ging de collecte bij de Voorhof op Dankdag naar Ponypret (ruim 500 euro) en is de opbrengst van de 3e Haringparty van de Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude op 14 juni bij hotel Schimmel voor Ponypret bestemd. Er wordt dan een vaatje Hollandse Nieuwe geveild door Nielsson Kooyman. Andere activiteiten waar de stichting geld mee inzamelt zijn sponsorspringen, de verkoop van tweedehands paarden- en ruiterspullen, een loterij, verkoop van zelfgemaakte artikelen en hoogterecordspringen.

Bij de 'Jog, bike & ride' middag moesten 14 teams van 1 ruiter en 1 hardloper of mountainbiker na uitleg in de hitte een vaardigheidsparcours in de bakken afleggen met opdrachten als een slalom, een poortje openen, een smalle doorgang, een bal verleggen, enz. Het hardlopen/fietsen was in het weiland. Naast inschrijfgeld betaalden deelnemers minimaal 20 euro sponsorgeld. Per onderdeel konden ze gesponsord worden. Ook het personeel van de manege deed mee met een team bestaande uit Carolien, Henri en hengst Sjoerd. Veel paarden vonden het parcours lastig. Voor kinderen jonger dan 8 jaar was er een eenvoudiger parcours. 'Jog, bike & ride' leverde 850,- euro op!

Ponypret gaat uit van de Stichting 'Groenewoude maakt paardrijden mogelijk'. Dankzij Ponypret kunnen kinderen, jong volwassenen en volwassenen die door een beperking en/of door hun financiële situatie niet kunnen paardrijden sinds 2013 toch deelnemen aan lessen en paardrij activiteiten zoals het zomerkamp. Elke 2 weken komt een vaste groep van 20 kinderen op woensdagmiddag lessen. Ook krijgen ze rijbroeken en rijlaarzen. Om het zomerkamp te financieren is extra geld nodig. Op zaterdag komt er voor deze groep een nieuwe activiteit, een soort ponyclub.

ROLSTOELMENKAR Ponypret startte ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Hetty de Koning. Nu Hetty 55 jaar wordt wil Ponypret de activiteiten uitbreiden naar kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking. Hetty de Koning: ,,Op de manege komen enkele mensen die door een ongeluk en door een spierziekte niet meer kunnen paardrijden: Benno en Rita. We willen voor hen 'paardrijden' mogelijk maken door middel van een rolstoelmenkar. Een pensionklant maakte ons hierop attent. De eigenaar bood de kar te koop aan. Nieuw kost hij 20.000 euro maar deze hopen we voor minder te kunnen kopen dankzij alle sponsoring. Er kunnen 2 rolstoelen op en er zijn bankjes. Met deze kar kunnen lichamelijk gehandicapten ook genieten van buiten met paarden bezig zijn. Zelfs senioren kunnen we dan ritjes aanbieden. Elke woensdagmiddag en in het weekend gaan we rijden. We moeten alleen nog een rustig betrouwbaar paard zien te vinden. Nu hebben we een leenpaard voor de kar. Ook een paard kunnen we kopen dank zij de sponsoring."

Kinderen aanmelden voor Ponypret is altijd mogelijk. Een bijdrage voor Ponypret is welkom op rekeningnummer NL89RABO 0175485615.