• Joke van der Heide

Politiesteunpunt Woudenberg verhuist naar gemeentehuis

WOUDENBERG Het politiesteunpunt is vanaf 10 januari gevestigd in het gemeentehuis van Woudenberg. Inwoners kunnen hier terecht voor het doen van aangifte of voor een gesprek met de wijkagenten. Ook de Boa gaat gebruikmaken van het steunpunt tijdens een inloopspreekuur. De huidige locatie van het politiesteunpunt bij de brandweerkazerne sluit.

Burgemeester Cnossen: „Een veilige leefomgeving is voor iedereen van belang. De politie en de Boa zetten zich dagelijks in om te zorgen dat Woudenberg een fijne plek is om te wonen en werken. Uw meldingen zijn belangrijk om dit te kunnen bereiken. Ervaart u overlast, dan mag u dit altijd melden bij de politie of gemeente. Wat het ook is. Zo zorgen we samen voor een leefbaar en veilig Woudenberg."

INLOOPSPREEKUUR Iedere woensdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur houdt de politie een inloopspreekuur in het politiesteunpunt. Inwoners kunnen dan langskomen voor het doen van meldingen of voor het stellen van vragen. Voor het doen van aangifte of voor contact met de politie buiten openingstijden van het steunpunt moeten inwoners een afspraak maken door te bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of door op www.politie.nl een terugbelverzoek aan te maken.

Het is ook mogelijk om voor verschillende zaken digitaal aangifte te doen via www.politie.nl. De wijkagenten gebruiken het Politiesteunpunt tijdens het inloopspreekuur en als werkplek voor bijvoorbeeld het doen van administratie. Inwoners zullen hen dus vaker tegenkomen als zij een bezoek brengen aan het gemeentehuis.

BOA'S In het nieuwe jaar start de Boa met een inloopspreekuur in het gemeentehuis. Vanaf maandag 8 januari kunnen inwoners iedere maandag tussen 18.30 uur en 19.30 uur bij hem binnenlopen om iets te melden, vragen te stellen of met hem in gesprek te gaan. De Boa is er als inwoners overlast hebben van bijvoorbeeld geluid, fout geparkeerde auto's of fietsen, rommel op straat of honden.

Buiten het spreekuur kunnen inwoners in contact komen met de Boa via het telefoonnummer 14033. Iets melden kan ook via het meldingsformulier op www.woudenberg.nl. Het spreekuur van de Boa is een proef. Na een half jaar wordt bekeken of er een vervolg wordt gegeven aan het inloopspreekuur.