• Politie Leusden en Woudenberg

Politiehond Biko helpt bij aanhouding van inbreker

WOUDENBERG Politiehond Biko heeft vrijdagnacht geholpen bij de aanhouding van een inbreker. De politie kreeg rond 04.45 uur de melding dat er een woninginbraak gepleegd was op de Eshoflaan in Woudenberg. Agenten gingen met Biko ter plaatse en een zoektocht naar de verdachte volgde.

Dankzij een getuige, die de politie een signalement en looprichting kon geven, zagen de agenten al snel een verdachte rennen. Na een korte zoektocht werd de verdachte gezien op de Thorbeckelaan. Daar dook hij de steegjes in en probeerde hij te ontkomen, maar hij had niet gerekend op politiehond Biko. ,,Door zijn goede reukvermogen kwam Biko de verdachte snel op het spoor", aldus de politie.

BEET De verdachte negeerde vervolgens de aanwijzingen die hem gegeven werden. Daarom werd Biko ter aanhouding ingezet en beet hij de verdachte in zijn been, zo laat de politie weten. 

GOEDEREN De politie roept bewoners in de omgeving van de Eshoflaan en de Thorbeckelaan op uit te kijken naar goederen die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de woninginbraak. ,,Mogelijk dat er ook goederen op daken van schuren zijn gegooid", zo zegt de politie. Bij het aantreffen van goederen kan gebeld worden naar 0900-8844. ,,Laat de goederen vooral liggen zoals u ze heeft aangetroffen. Bent u in bezit van camerabeelden dan horen wij dit ook graag."