• Mondhygiënistes van Tandheelkundig Centrum Nieuwoord geven maandag poetsles aan enthousiaste groep 3 leerlingen van de Griftschool. Deze week bezoeken ze alle Woudenbergse basisscholen.

    Mieke Jansen
  • Mondhygiënistes van Tandheelkundig Centrum Nieuwoord geven maandag poetsles aan enthousiaste groep 3 leerlingen van de Griftschool. Deze week bezoeken ze alle Woudenbergse basisscholen.

    Mieke Jansen

Poetsles op Woudenbergse basisscholen

WOUDENBERG Mondhygiënistes van Tandheelkundig Centrum Nieuwoord geven deze week poetsles aan de groepen 3 van alle basisscholen in Woudenberg.

Maandag kregen leerlingen van de Griftschool als eersten deze week bezoek van mondhygiënistes Isabelle en Kim. De poetsles was door juf Ina goed voorbereid; alle kinderen hadden hun tandenborstel van thuis meegenomen. Ook enkele groep 8-ers deden mee, voor hen was het een herhalinglesje.

Mondhygiëniste Isabelle stelde de kinderen een aantal vragen over het bezoeken van een tandarts, waar tanden voor dienen en hoe gaatjes kunnen worden voorkomen. De kinderen deden actief mee, beantwoordden de vragen en vertelden ook over hun eigen ervaringen. Sommige kinderen lieten trots hun 'wiebeltand' zien, anderen hadden al acht tanden gewisseld.

Isabelle legde uit dat het belangrijk is om de nieuwe 'grote mensen tanden' goed te poetsen. Toen zij de kinderen vroeg of ze dat ook doen, riepen ze enthousiast allemaal 'ja'. Om dat te testen kregen alle leerlingen een kleurtabletje dat tandplaque op de tanden zichtbaar maakt. Al snel waren, tot groot enthousiasme van de leerlingen, alle monden roze. De twee mondhygiënistes lieten vervolgens bij 'poetsaap Pim' zien hoe je goed je tanden poetst. De kinderen pakten een tandenborstel en volgden de instructies nauwgezet op en even later waren alleen nog maar stralend witte tanden te zien.

Isabelle en Kim kijken terug op een mooie start van de week. Vandaag zijn ze op de Julianaschool in groepen 3 en 8, donderdag op de Jan Ligthartschool in groep 3 en vrijdag in groep 3 van de Olijfboom.