• De 7 Tinten Grijs kwamen goed voor de dag in Paradiso

    Hannie van de Veen
  • Pico Eweg
  • De 7 Tinten Grijs vlak voor hun vertrek

    Hannie van de Veen
  • Hannie Lamberink
  • Gemengde Noten in Paradiso

    Pico Eweg

Successen op indrukwekkende Korendagen in Paradiso

WOUDENBERG Voor twee koren uit Woudenberg was het bijzonder dat hun aanmelding voor de jaarlijkse Korendagen, een soort festival, in poptempel Paradiso Amsterdam ingeloot werd. Popclassicskoor 'Gemengde Noten' en '7 Tinten Grijs' mochten optreden bij deze 33e gevarieerde editie met 140 koren. Nederlandse amateurzangers van alle leeftijden laten dan op het beroemde podium met passie hun repertoire horen.

Enkelen hadden deze dagen al eens bijgewoond en waren enthousiast. Mariska Ruijter en Katiuska Roodenburg meldden al 3 jaar het koor o.l.v. Rineke de Wit aan voor de door 8000 bezoekers bezochte Korendagen en nu ze 12,5 jaar bestonden lukte dat. Gemengde Noten zong zaterdag 18 januari 15 minuten in de Grote Zaal van deze voormalige kerk Fix You van Coldplay, Sound of Silence en het nieuwe True Colors, nummers die ze goed kennen. Ze kwamen als verrassing lopend op met 'Let me entertain you'. Het geroezemoes verstomde direct.

Katiuska:"Aanmelden gaat in oktober op volgorde van binnenkomst. Eerder uitgelote koren krijgen voorrang. In november was de uitslag. A capella korenzonder begeleiding zijn er niet veel. Je spreekt die dag anderen over hun ervaringen, hun koorkleding of repertoire In de bus zongen we een zelf gemaakte versie van 'Arcade'. Het optreden ging erg goed en was een fantastische ervaring! Op de terugweg zongen we al onze nummers voor de chauffeur."

De pop, soul en rock groep '7 Tinten Grijs' zong zondag in de intiemere Kleine Zaal. Van te voren hadden ze 2x geoefend in de grote zaal van Hotel Schimmel om te wennen aan een grotere ruimte en een repertoirekeus te maken. Op het laatst gingen 2 liederen er uit en de tekst werd extra geoefend. De heren met een gemiddelde leeftijd van 68 jaar verrasten het publiek al gelijk ontspannen met hun intro en hun performance. Ze lieten zelfverzekerd hun afwisselende repertoire horen o.a. Wake up Little Suzy en Here comes my baby. Omdat hun optreden zo verfrissend was vroeg het publiek om meer. De organisatie liet hen nog een extra nummer zingen waar ze erg blij mee waren.