• Archieffoto BDU

PMD-afval mag los in de container

WOUDENBERG Inwoners van Woudenberg kunnen hun PMD-afval (plastic, metaal en drankenkartons) gewoon los in de container doen, het gebruik van zakken is niet nodig. De gemeente Woudenberg en de ROVA brengen dit graag nog een keer onder de aandacht aangezien er onlangs hier in het landelijke nieuws vragen over de inzameling en verwerking werden gesteld.

GEBRUIK VAN ZAKKEN ROVA adviseert om PMD-afval leeg, los en platgedrukt in de container te doen. Zo past meer in de container. Inwoners die wel gebruik willen maken van een plastic zak, wordt geadviseerd een doorzichtige zak te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Dat alle ondoorzichtige zakken met PMD-afval worden afgekeurd en alsnog in de verbrandingsovens terechtkomen, is niet juist.

PMD BIJ APPARTEMENTEN Er zijn in Woudenberg nog een aantal appartementencomplexen die het PMD nog in plastic zakken aan de weg mogen zetten. Daarnaast zijn er in Woudenberg 5 ondergrondse containers voor PMD. Hiervoor geldt dat het PMD het liefst los of in doorzichtige zakken in de container wordt gedeponeerd.

Een overzicht van welk afval en wel en niet in de PMD-container mag, is te vinden op afvalscheidingswijzer.nl.