• Kop van de Spoorzone, de nieuwe plaats van de Hoogvliet

    Joke van de Heide

Plan Hoogvliet goedgekeurd

WOUDENBERG  Het Bestemmingsplan Kop van de Spoorzone voor verplaatsing van de Hoogvliet werd afgelopen week unaniem goedgekeurd door de raad. Na afloop van de stemming stond projectontwikkelaar  Lammert Wilbrink  van Woudenberg Vastgoed BV blij op van de tribune met de woorden: ,,Wij gaan aan het werk."

Door Joke van der Heide

 

Wethouder Gijs de Kruif was ook positief over het resultaat. ,,Hiermee sluiten wij een hectische periode af, van de debatavond in Hotel Schimmel in 2014 tot deze vergadering. Wij behouden met dit besluit een mooie Woudenbergse ondernemer in ons dorp. Een ondernemer, die hier allang werkzaam is."

De wethouder reageerde ook op de woorden van Bart Radstaake (GBW), die opnieuw aangaf hoeveel moeite zijn partij heeft met de opstelling van de DES. Volgens hem zou deze winkeliersvereniging met de naam Door Eendracht Sterk juist op zoek moeten naar verbinding met andere ondernemers, in plaats van het tegenwerken met een zienswijze. De wethouder vond echter dat het hun goed recht is om dit te doen. ,,Zij komen op voor hun visie en dat is dat zij zorgen hebben over het feit dat verplaatsing van de Hoogvliet kannibaliserend werkt. Dat is niet het geval", aldus de wethouder. Jan Mulder (SGP) ging een stap verder en gaf aan het bizar te vinden dat GBW de DES een veeg uit de pan gaf. Wanneer je inhoudelijk verschillend over iets denkt is het je goed recht om een zienswijze in te dienen volgens Mulder. Daarbij was het GBW, die de deur voor het vestigen van een tweede supermarkt op een kier heeft gezet, wat juist tot veel onzekerheid heeft geleid. 

 

De verkeersveiligheid blijft tot slot een belangrijk aandachtspunt voor het college. Of de projectontwikkelaar echt al aan de slag kan, hangt af van de beslissing van Jumbo en DES om het raadsbesluit aan te vechten via de Raad van State.