Peuterspeelzaal De Ark krijgt 3000 euro van Oranje Fonds

WOUDENBERG Het Oranje Fonds verrast Peuterspeelzaal De Ark met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000 euro. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Woudenberg. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij 3.000 euro te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Woudenberg zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. ,,Van het geld van het Oranje Fonds gaan we beweegtoestellen voor de wijk aanschaffen", aldus Paul Hoogers van peuterspeelzaal De Ark. ,,Op deze manier hebben niet alleen kinderen maar iedereen in de wijk plezier van het Oranje Fonds Buurtcadeau."