• De bekendmaking van het eindbedrag.

    Stichting Lopen voor Lyme
  • Stichting Lopen voor Lyme
  • Stichting Lopen voor Lyme

Persbericht: Zeven ton opgehaald door Lopen voor Lyme

Lopen voor Lyme rond 'het Hens' haalt zeven ton op

WOUDENBERG  De tweede ediitie van 'Lopen voor Lyme' heeft zaterdag 768.186 euro opgeleverd. De eindstand is ruim twee ton hoger dan de opbrengsten van de vorige editie in 2016, toen er 527.463 euro werd opgehaald.

Op de eerste dag van de 'week van de teek' vond Lopen voor Lyme plaats rondom het Henschotermeer in Woudenberg. Meer dan 1300 wandelaars en hardlopers namen deel aan de tweede editie. Het evenement heeft als doel om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de chronische variant van de ziekte van Lyme en tegelijkertijd zoveel mogelijk geld op te halen voor chronisch Lyme patiënten die financiële middelen nodig hebben voor hun behandelingen, aanpassingen in huis en onderzoeken.

De ziekte van Lyme wordt vaak niet erkend als een langdurige ziekte en behandelingen worden daarom niet vergoed door de zorgverzekeraars. Ook is het bestaan en de impact van chronische Lyme bij veel artsen niet bekend en laat de diagnose soms jaren op zich wachten. De ziekte kan dan al desastreuze gevolgen hebben. Naar schatting lopen jaarlijks 1.2 miljoen Nederlanders een tekenbeet op, waarvan 25.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. 1500 tot 2000 mensen, per jaar, houden langdurige klachten na behandeling en ontwikkelen chronische Lyme. Volgens Stichting Lopen voor Lyme zijn deze getallen van het RIVM echter het topje van de ijsberg.