• Archief BDUmedia

Pedofiele hulpverlener gaf snoepjes in ruil voor seksuele massages

WOUDENBERG (JPU) Tegen een 38-jarige jeugdhulpverlener uit Woudenberg, die onder meer in Amersfoort en Leusden een jongen heeft misbruikt die aan zijn zorg was toevertrouwd, is maandag in de rechtbank in Utrecht een jaar cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. De Woudenberger had uit zichzelf al voor de zitting ruim 4000 euro schadevergoeding aan de ouders van zijn slachtoffer betaald.

De Woudenberger begeleidde een autistische jongen. De 10-jarige jongen moest leren om met andere ruimtes om te gaan. Zijn begeleider nam hem onder meer mee naar een naturistencamping in Amersfoort waar de verDachte vaker kwam. Ook nam de verdachte de jongen mee naar plekken waar hij woonde in Woudenberg en Leusden. En ook in de woning van het slachtoffer in Bunschoten werd het slachtoffer gemasseerd door de verdachte. Volgens het slachtoffer is hij op die plekken jarenlang misbruikt.

GEHEIM Een collega hulpverlener herkende een jaar geleden dat het gedrag van de gehandicapte Noah veranderde. Het jongetje vertelde dat hij een geheim had met zijn begeleider. Hij vertelde dat hij in ruil voor snoepjes seksuele massages gaf aan de verdachte.

De Woudenberger werd opgepakt en hij zat drie dagen in de cel. Hij beriep zich eerst op zijn zwijgrecht. Later gaf hij toe dat het verhaal van de jongen klopte. Hij vertelde dat hij zich in de auto had laten masseren in ruil voor snoepjes en blikjes Red Bull. Het zou drie keer zijn gebeurd.

PEDOFIELE GEVOELENS De verdachte wordt al zijn hele leven gekweld door pedofiele gevoelens. Hij had geprobeerd zijn neigingen te onderdrukken door veel porno te kijken. Maar dat was niet gelukt. Hij werkt nu goed mee met de hulpverlening. Hij heeft zelf jonge kinderen, maar zijn echtgenote heeft hem niet in de steek gelaten.

De slachtofferverklaring van de moeder van het jongetje was indrukwekkend. Zij vertelde over de dag dat zij haar zoon had moeten voorbereiden op het verhoor door de politie. Zij vertelde ook dat haar zoontje woedend en verdrietig was toen hij niet meer mee mocht met de verdachte.

De officier van justitie benadrukte dat de verdachte als hulpverlener misbruik had gemaakt van zijn positie. De officier van justitie dat zij in deze zaak niet anders kon en wilde dan gevangenisstraf eisen. Raadsman Jan Peter van Schaik dat de Woudenberger al in de cel heeft gezeten. Hij vroeg de rechtbank naast dit voorarrest alleen een langdurige werkstraf op te leggen.

De uitspraak is op 29 augustus.