• Gemeente Woudenberg

Pam Schikhof ontvangt Zilveren Speld

WOUDENBERG Pam Schikhof ontving dinsdag 4 april een Zilveren Speld uit handen van burgemeester Titia Cnossen. Zij ontving deze onderscheiding als waardering voor 16 jaar vrijwilligerswerk als winkelcoördinator van de Wereldwinkel in Woudenberg/Maarn.

In 2001 startte Pam Schikhof met haar werkzaamheden als vrijwilliger bij de Wereldwinkel. Nog steeds is mevrouw Schikhof de trekker van alles wat met de winkel te maken heeft. Zo zit zij in diverse werkgroepen van de Wereldwinkel, zorgt zij voor de inkoop van artikelen, is contactpersoon van de DES en geeft ze kassatrainingen aan nieuwe vrijwilligers. Van ieder product in de winkel kent zij de achtergrond en ze heeft een enorme kennis van de importeurs van goederen.

,,Het is bijzonder dat mevrouw Schikhof zich met hart en ziel inzet als vrijwilliger. Mede door haar inzet hebben we in Woudenberg een mooie Wereldwinkel waarmee we met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan eerlijke handel in de wereld. Mevrouw Schikhof heeft de Zilveren Speld dan ook zeker verdiend", aldus burgemeester Cnossen.

ZILVEREN SPELD In 2014 werd de Zilveren Speld in Woudenberg in het leven geroepen. Mantelzorgers, vrijwilligers of mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de Woudenbergse samenleving worden hiermee in het zonnetje gezet. Sinds 2014 worden ieder jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een aantal Zilveren Spelden met uitgereikt. Op de Zilveren Speld staan kenmerkende Woudenbergse haantjes. Voor de uitreiking van de Speld aan Pam Schikhof is een uitzondering gemaakt en wordt de onderscheiding tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Wereldwinkel op dinsdagavond 4 april uitgereikt.