• Theo Beumer

Paard gewond door jonge vuurwerkafstekers

SCHERPENZEEL Carolien Huibers (43) uit Veenendaal heeft aangifte gedaan tegen twee jongens die haar paard Djorra zwaar verwond zouden hebben. Ondanks waarschuwingen zouden de jongens doorgegaan zijn met het afsteken van vuurwerk terwijl zij langsliepen. Hierdoor is het paard in paniek geraakt en losgebroken.

GIGANTISCH MIS Zaterdagmiddag liep ze samen met een stalgenootje haar gebruikelijke rondje door Scherpenzeel. Volgens het stel ging het op de kruising van de Burgemeester Roell-Laan en de Holevoetlaan ,,gigantisch mis", zo schrijven zij op Facebook. Er kwamen twee jongens op de paardrijders afgefietst, die vuurwerk aan het afsteken waren. Ze schatte rond de elf jaar. Ondanks waarschuwingen zouden de jongens gewoon zijn doorgegaan met het knallen. De Friese merrie van Huibers raakte in paniek, brak los en is in galop er vandoor gegaan. Het paard vluchtte richting de stal. En ook de jongens fietsten hard werg, aldus het bericht.

KREUPEL Het paard, dat voor het incident al aan het revalideren was, is kreupel geraakt en krijgt pijnstillers toegediend. Volgens Huibers is het beest gestrest en eet ze hierdoor niet meer goed. Daarnaast heeft het beest dunne mest en een bloedneus gehad. ,,We hopen op het beste, maar zijn bang voor het ergste", aldus Huiberts.