• Hannie van de Veen
  • Jan Kromhout leest een gedicht voor als opening van de avond

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Kerstmaaltijd de Voorhof 'voor iedereen'

WOUDENBERG In de hal van de Voorhof kwamen op 13 december rond 18.30 uur zo'n vijftig mensen bij elkaar om met elkaar van een feestelijke maaltijd te genieten.

Omdat het al Advent is, begon Jan Kromhout de maaltijd met gebed en een adventgedicht van Greet Brokerhof-van der Waal. Juist in deze maanden van het jaar is het voor velen extra gezellig om samen met anderen te eten, merkte hij op. Iedereen was welkom bij deze maaltijd. Lid zijn van de Voorhof of de Catharinaparochie was geen voorwaarde. Ook introducés waren welkom. Hoewel gasten van alle leeftijden welkom waren kwamen toch vooral mensen van 60+ eten.

In de hal waren drie grote tafels feestelijk gedekt met kaarsen, wijnglazen en een bloemetje. Eigenlijk hoorde deze feestmaaltijd thuis in het rijtje van regelmatige maaltijden bij de Voorhof op elke tweede donderdag van de maand. Voor 5 euro kan je dan van een warme maaltijd genieten. De drankjes komen daar nog bij. Ook bij andere kerken in Woudenberg bestaan zulke initiatieven. In het begin kookten kerkleden om de beurt zelf, maar dan stonden vaak niet alle maaltijdonderdelen tegelijk op tafel. Nu verzorgde Nico Klumpenaar van café restaurant Boschzicht de levering van de maaltijd en konden deze zo in de van tevoren opgewarmde buffetbakken van de Voorhof gedaan worden. Het menu bestond uit een slaatje, tomatensoep, witlof, rode kool, aardappels en een dessert en koffie na de maaltijd.

Organisatoren waren Elizabeth Kooistra, Jan en Wil Kromhout en Janny Kaljee: ,,Voor veel mensen is dit een laagdrempelige manier om even weg te zijn en gezellig met anderen samen te zijn." Elke maand helpen bij toerbeurt drie jongeren en enkele vrijwilligers bij het bedienen. Los van deze maandelijkse maaltijd organiseert de familie Hoogers ook elk jaar bij hen thuis een kerstdiner. Meer informatie: Ton Kaljee, 06-49328152 of samenaantafel@pkndevoorhof.nl