• Björn de Jong neemt, net als een jaar geleden, ook dit jaar de organisatie van het Nieuwjaarsfeest in Woudenberg op zich.

Björn de Jong hoopt Nieuwjaarsfeest Woudenberg nog lang te organiseren

WOUDENBERG Woudenberger Björn de Jong heeft dit jaar voor de tweede keer de organisatie van het Nieuwjaarsfeest in Woudenberg op zich genomen. Toen het nieuwe jaar begon, werd er in de nieuwjaarstent een feestje gevierd tot in de late uurtjes. In de rubriek Op De Man Af vertelt Björn over het belang van dit feest en nog veel meer…

Jessica Kapelle

Leeftijd: 30 jaar

Woonplaats: Woudenberg

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: Projectmanager bij Arlande

Hoe ben je er op gekomen om de organisatie van het Nieuwjaarsfeest voor je op te nemen? Ik organiseerde eerst al nieuwjaarsfeesten op een kleinere schaal bij Herry's Bar. In het jaar dat er geen tentfeest was in het dorp, organiseerde ik ook een feest in Herry's Bar en hier was ontzettend veel animo voor. Het jaar daarop werd ik samen met een aantal andere partijen benaderd door de gemeente Woudenberg om de organisatie voor het Nieuwjaarsfeest van 2018/2019 op te pakken. Toen er geen partij was die daar gehoor aan gaf, besloot ik om de uitdaging aan te gaan, omdat ik vond, en nog steeds vind, dat Woudenberg een Nieuwjaarsfeest verdient. Vorig jaar vond ik het erg leuk om te doen en ik heb gemerkt dat het erg wordt gewaardeerd dat er weer een Nieuwjaarsfeest werd georganiseerd, waardoor ik de organisatie voor 2019/2020 ook weer op me heb genomen.

Hoe heb je het Nieuwjaarsfeest dit jaar ervaren? Ik vond het net als vorig jaar weer erg leuk om te organiseren. Het feest is weer top verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Tijdens en na het feest heb ik enorm veel positieve reacties mogen ontvangen. Men geeft hierbij vaak aan dat het jammer zou zijn als het evenement niet meer door zal gaan volgend jaar. Dus ik hoop van harte dat er een manier wordt gevonden om ook volgend jaar weer een knallend feest te organiseren.

Het is op dit moment onzeker of het Nieuwjaarsfeest volgend jaar nog bestaat, waarom is dit feest voor Woudenberg zo belangrijk volgens jou? Het klopt inderdaad dat het onzeker is of het Nieuwjaarsfeest volgend jaar nog zal bestaan, omdat de subsidie voor het evenement wegbezuinigd wordt. Het belangrijkste argument waarom het feest ooit in het leven is geroepen, is omdat er een aantal jaren van vernielingen aan vooraf waren gegaan. Om de jeugd een plek te geven werd er besloten om een tentfeest te organiseren midden in het dorp. En met succes, want in de jaren dat er een Nieuwjaarsfeest is georganiseerd, is het een stuk rustiger in het dorp geweest. Als beloning hiervoor vind ik het dan ook onterecht om de jeugd het Nieuwjaarsfeest af te nemen. Zonder een subsidie zal het erg lastig worden om het feest te organiseren. De prijs voor een kaartje zal te hoog worden, waardoor het niet meer te doen zal zijn. Ik zal er (samen met anderen) in ieder geval alles aan doen om de mogelijkheden te bekijken voor een alternatief. Het was dit jaar weer een knallend Nieuwjaarsfeest van het begin tot het eind. Hiermee kunnen we een positief punt maken richting de gemeente.

Hobby's: Qua sporten is voetbal mijn hobby. Ik zit in Woudenberg 4, voor mij de ideale mix tussen een gezellig elftal, maar ook een aardig niveau. Daarnaast vind ik het leuk om mooie reizen te maken.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Instagram, AD en Fox Sports.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik zou graag een keer een reis maken naar Lapland.

Welke bekende Nederlander zou je wel eens willen ontmoeten? Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht. Lijkt me een vriendelijke man met hart voor de club.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik denk dat ze zeggen dat ik een sociale en gezellige jongen ben. Ik kan op z'n tijd zeker serieus zijn, maar hou ook van gezelligheid om me heen.

Lijfspreuk: 'Prijs jezelf gelukkig met de dingen die je hebt en focus niet op de dingen die je niet hebt.'

Wat is uw definitie van geluk? Mijn definitie van geluk is als je kan genieten van de kleine dingen in het leven en dat de belangrijke mensen om je heen gezond zijn.

Wat is de mooiste dag uit je leven? Onze bruiloft afgelopen zomer op Kasteel Kerckebosch in Zeist staat met stipt op één. Met al onze familie en vrienden genieten van deze bijzondere dag was fantastisch.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik ben niet altijd even geordend.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Aan vakanties

Favoriete Netflix-serie? Peaky Blinders vind ik een gave serie.

Met wie zou je graag een dag willen ruilen? Een bekende DJ, maar dan ook echt maar voor een dag. Het leven dat zij leiden is niet te doen, maar lijkt me wel interessant om eens van dichtbij mee te maken.

Wat is volgens jou de mooiste of leukste plek van de Utrechtse Heuvelrug? Het Henschotermeer blijft natuurlijk een prachtig stukje natuur.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Ik heb eigenlijk al veel mooie vakanties mogen meemaken, maar als ik er één moet kiezen ga ik voor Kenia en Zanzibar. We zijn eerst op safari gegaan door de Masai Mara in Kenia, om vervolgens heerlijk te relaxen op Zanzibar.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Vorig jaar in Bali. Toen stonden we oog in oog met een heuse zeekrokodil terwijl we vastzaten met onze scooter in the middle of nowhere. Het is gelukkig goed afgelopen, maar ik kneep hem aardig.

Wat was als kind uw droomberoep? Piloot, maar het is alleen bij dromen gebleven haha.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De gezellige wintersportvakanties. Met een groep van rond de dertig man gingen we elkaar naar hetzelfde gebied om te (après)skiën.

Wie is uw grote voorbeeld? Echt een voorbeeld heb ik niet, maar personen die er alles aan doen om hun dromen na te jagen inspireren mij altijd wel.

Bent u (bij)gelovig? Een heel klein beetje bijgelovig ben ik wel. Zo zal ik nooit met rugnummer 13 voetballen, aangezien ik met dat rugnummer mijn been een keer heb gebroken.

Favoriet eten? Ik kan erg genieten van een pannetje mosselen.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Woudenberg, wat zou u dan als eerste veranderen? Om te beginnen wil ik zeggen dat ik denk dat we blij mogen zijn met een zelfstandige gemeente. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en herkenbaarheid in het dorp. Wel zou ik proberen om nog dichter bij de burger te staan. Voorbeeld hiervan vind ik de discussie die op het moment gevoerd wordt over (het ontbreken van) feestverlichting in het dorp. Ik heb het idee dat de mening van de Woudenbergers hierbij niet echt wordt meegenomen en enkel wordt gekeken naar wet- en regelgeving. Daarnaast zou ik natuurlijk voor de komende jaren weer subsidie verstrekken voor een Nieuwjaarsfeest, haha.

Wat zou u doen met een miljoen? Ik zou een mooi groot huis kopen met vrij uitzicht in bijvoorbeeld Den Treek met een grote tuin erbij en de rest gebruiken om mooie reizen te maken.

Wat is uw grootste ergernis? Mijn grootste ergernis zijn mensen die alleen aan zichzelf denken en geen oog hebben voor anderen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een zwembroek en mijn goede humeur.