• Hannie Lamberink

Overhandiging cheque Bergzicht aan Toon Hermanshuis

WOUDENBERG Namens pannenkoekenhuis Bergzicht overhandigde Marco van Oostveen woensdag een cheque met het bedrag van 1029,91 euro aan Sanne Lacor, de algemeen coördinator van het Toon Hermanshuis aan de Regentesselaan in Amersfoort.

Elk jaar houdt Bergzicht in de maanden juni, juli en augustus een actie voor een goed doel dat dan twee euro krijgt van elke verkochte kipsatépannenkoek of frites met kipsaté. Een ander pannenkoekenhuis, de Bijenmarkt in Veenendaal, had dit jaar iemand die meefietste met de Alpe d'Huzes in de strijd tegen kanker. Daarom besloot Bergzicht een regionaal doel in deze richting te zoeken.

Het Toon Hermanshuis biedt iedereen die met kanker te maken krijgt ondersteuning en afleiding, ook naasten en nabestaanden. Hun motto is: 'Open over kanker'. Het inloophuis wordt gerund door vrijwilligers en een paar professionals en is afhankelijk van donaties. Een afspraak maken is niet nodig. De uitgebreide en gevarieerde activiteiten en gespreksgroepen voor jong en oud helpen om te gaan met alle verwarrende emoties rondom kanker, dat steeds meer een chronische ziekte wordt.