• BDU

'OV wordt meer vraaggericht'

WOUDENBERG  De provincie Utrecht heeft een aanbesteding gehouden voor het busvervoer. Deze is gewonnen door de vervoerder Syntus en gaat in op 11 december 2016.

 

,,Voor de frequente reiziger wordt het beter, voor de recreatieve reiziger minder goed", legt wethouder Gijs de Kruif uit op vragen van de CU. De provincie Utrecht is er blij mee dat alle kernen die een busverbinding hadden, deze in de nieuwe situatie ook houden, zo ook in Woudenberg. Dit betekent volgens gedeputeerde Verbeek-Nijhof niet dat er geen wijzigingen zijn. ,,We hebben bewust gekozen voor een meer vraaggericht OV, om zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk te bedienen", verduidelijkt de gedeputeerde.

 Binnen dit kader laat Syntus reizigers vanuit Woudenberg via Doorn/Driebergen naar Zeist reizen, omdat er te weinig vraag is op de rechtstreekse lijn van Woudenberg-Austerlitz-Zeist. Wel zullen er in de zomermaanden drie rechtstreekse recreatiebussen naar het Henschotermeer gaan rijden; vanuit Amersfoort en Veenendaal via Woudenberg en van Driebergen via Austerlitz. Gedeputeerde Verbeek-Nijhof: ,,Hier ben ik blij om, omdat het Henschotermeer een belangrijke toeristische trekpleister is die wij graag met het OV bereikbaar willen maken. Syntus heeft hier een afweging gemaakt op basis van het aantal reizigers." De gedeputeerde erkent dat er geen buslijn meer langs Reinaerde komt, maar geeft aan dat er wel het alternatief van de regiotaxi bestaat.

Met de nieuwe sneldienst bus 280 en de hogere frequentie van bus 82 is het doordeweeks voor de reiziger uit Woudenberg naar Veenendaal, Doorn, Maarn en Amersfoort sneller geworden om naar hun bestemming te komen en gaat de frequente reiziger er inderdaad op vooruit. Op zaterdag zal buslijn 82 van Doorn via Maarn, en Woudenberg naar Amersfoort niet meer rijden.