• Hannie van de Veen
  • Gildo van Beers

    Hannie van de Veen
  • John ter Weijden

    Hannie van de Veen
  • Van links naar rechts: Martin Vermeul, Yvonne Majolee, John ter Weijden en Carel Wiggerman.

    Hannie van de Veen

'Ouwe rot' en 'aanstormend talent' in De Kunstberg

WOUDENBERG John ter Weijden opende zaterdag in galerie De Kunstberg de nieuwe expositie 'Vanuit het hart' van Carel Wiggerman en Yvonne Majolee uit Leusden.

De combinatie van zijn kleurrijke schilderijen en haar glad gepolijste beeldhouwwerk is te zien tot 3 november. Niet alleen familie, vrienden en leden van de Kunstberg waren aanwezig, maar ook veel leden van schildersclub de Vrije Kwasten uit Leusden. Gildo van Beers zorgde deze middag voor live muziek op de achtergrond.

EMOTIE John vertelde in zijn openingsspeech dat beide kunstenaars ieder op eigen wijze laatbloeiers zijn en elkaar hebben leren kennen tijdens workshops beeldhouwen bij Joop Geldof. Hij noemde Carel een 'ouwe rot' en Yvonne een 'aanstormend talent'.

Carel tekende vroeger cartoons. Hij schildert nu in steeds abstracter wordend werk vooral mensen en dieren. Hij stopt geen boodschap in zijn werk maar schildert wat hij zelf leuk vindt. Yvonne hoopt dat mensen echt stil staan om haar werk te bekijken en er dan zelf een betekenis aan te geven. Ze probeert in haar werk een emotie uit haar leven te vangen. Op internet had John voor allebei een toepasselijk gedicht gevonden dat hij voorlas. De overeenkomst tussen kunst en zijn eigen theaterwerk vond hij het vorm geven aan een idee dat in je hoofd ontstaat.

Het duo laat niet alleen een combinatie van schilderwerk en beeldhouwwerk zien, er is ook omdat zowel vroeger als recenter werk te zien. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis.