• "Klein Geerstein" boerderij met Neo-gotische toren aan de Geeresteinselaan. Uitgave: J. Kramer Jz., Voorstraat 2.

  • Dorpsstraat.

    1901-1925

Optredens en ambachten op Open Monumentendag

WOUDENBERG Woudenberg houdt elke drie jaar op de tweede zaterdag in september Open Monumentendag in combinatie met de jaarlijkse culturele dag. Dit jaar staat in het teken van kunst en ambacht. Bezoekers van dit evenement op 12 september kunnen kennismaken met allerlei vormen van kunst en ambacht.

Er is een gevarieerd programma samengesteld door de Stichting Oud Woudenberg en het Cultuurplatform in samenwerking met de gemeente Woudenberg. Het programma bestaat uit een wandelroute voor wandelaars, langs (verdwenen) monumenten in het dorp Woudenberg en een fietsroute langs monumenten in het buitengebied van Woudenberg. Zo mogelijk wordt per monument historische achtergronden gegeven, op gezette tijden vindt een optreden plaats en/of wordt kunst vertoond. In het programma vindt u de exacte tijdstippen en locaties. Flyers zijn vanaf eind augustus verkrijgbaar in het Cultuurhuis en op het gemeentehuis. Er is voor elke bezoeker ook een programmaboekje te verkrijgen, voorzien van een routeplattegrond van Woudenberg met beschrijving van de monumenten.

Het culturele deel wordt gekenmerkt door veel optredens. Zo geven Spoorkoor, Gemengde Noten, Poortzangers, Fidelio, muziekschool Woudenberg, Anita Broekema en leerlingen, Walter op piano, Con Amore, Laetare, Jubilate Deo en troubadour Leo de Vlieger acte de présence. Verder staan er beeldhouwers en buitenschilders, is er toneel van 't Scherm en dans van La Di Dans en de Werelddansers. Oude ambachten komen aan bod bij de presentatie van oude landbouwmachines en werktuigen, de optocht en de ringsteken landbouwtrekkers en oude boerenambachten. Bestuursambacht en ambacht van bouw en inrichting Woudenbergse monumenten krijgt ook aandacht en Hip & Handgemaakt houdt een markt met artikelen van creatieve Woudenbergers.

De activiteiten vinden plaats bij het gemeentehuis, in en om het Cultuurhuis, in het Beaufortpark en in de Grote Kerk. De troubadour en de drumband van Fidelio gaan door het dorp. Tijdens deze dag zijn er verder diverse informatieve kraampjes (SWO, Cultuurhuis, Stichting Kunst en Cultuur, Fidelio). Verder zijn er wafels en koffie/thee en frisdrank verkrijgbaar. Meer informatie op www.oudwoudenberg.nl of www.cultuurhuiswoudenberg.nl