• Hannie Lamberink-van de Veen
 • In de klas

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Bij het vertrek deelden bewoners attenties uit

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • De kinderen lieten in Groenewoude hun palmpaasstokken bewonderen.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen

In optocht naar Groenewoude

WOUDENBERG Gespannen zaten de kinderen al in de klas te wachten met hun mooi versierde palmpaasstokken voordat ze in optocht naar zorgcentrum Groenewoude zouden vertrekken. Ook wachtten voor de school veel ouders op de optocht naar Groenewoude.

Kinderen van groep 7 van de Griftschool namen onderweg ieder twee kinderen uit groep 1 en 2 onder hun hoede. Soms droegen zij ook de palmpaasstok voor hen want dat was voor sommigen een zware klus tijdens de vermoeiende tocht. Tijdens de wandeltocht werden de van te voren ingestudeerde palmpaasliedjes gezongen die de kinderen ook aan de ouderen in Groenewoude lieten horen. Palmpassen is een week voor Pasen, aan het begin van de 'Goede Week'. Tijdens Palmpasen wordt een week voor Pasen de intocht van Jezus in Jeruzalem herdacht. Hij werd daarbij begroet met palmtakken.

NIETS MISSEN In Groenewoude konden de kinderen even bijkomen van de wandeltocht. Het was er lekker warm en een gezellige drukte. Ook begeleidende ouders en grootouders gingen mee naar binnen om niets van het feest te hoeven missen. De Serre is echter eigenlijk niet berekend op zoveel mensen, kinderwagens en kinderen. Verschillende bewoners gebruiken een rolstoel of rollator, wat ook ruimte vergt.

TEKENING PAASEI Activiteitencoördinator Lia Koole verwelkomde iedereen. Alle kinderen hadden een mooie tekening van een paasei gemaakt die ze nu aan de ouderen mochten overhandigen. Ook zongen ze hun palmpaasliedjes nog een keer en lieten ze hun palmpaasstokken door de ouderen bewonderen. Niet alleen de kinderen hadden een tekening voor de ouderen gemaakt maar de ouderen hadden ook iets voor de kinderen gemaakt. Enkele bewoners deelden deze attentie uit.