• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • het winnende team

    Cor van Setten

Opperste damconcentratie in Jan Ligthartschool

WOUDENBERG In de hal van de Jan Ligthartschool heertse woensdag opperste concentratie tijdens het schooldamkampioenschap gespeeld door leerlingen van groepen 7 en 8 van de Kon.Julianaschool, de Olijfboom, de Wartburg en de Jan Ligthartschool. Inzet waren twee plaatsen bij het schooldamkampioenschap van de provincie Utrecht. Enkele leerkrachten en ouders kwamen de kinderen aanmoedigen.

Elke ronde van het schooldamkampioenschap op 7 februari begon met stilte en opperste concentratie. Je hoorde de zetten. Naarmate er meer leerlingen klaar waren met hun wedstrijd werd het rumoeriger. Kinderen gingen kijken bij degenen die nog speelden.

Het schooldamkampioenschap werd in verschillende rondes gespeeld. Leerlingen van de Julianaschool en de Jan Ligthartschool droegen de officiële schoolshirts. Leerlingen van de Olijfboom hadden op school al een onderlinge competitie achter de rug om te bepalen wie deel mochten nemen aan dit kampioenschap. Anderen oefenden thuis. Ook wethouder Pieter de Kruif kwam kijken. DAWO-leden Hennie van Lambalgen, Sjoerd Wiegersma, Saan Bouw en Cor van Setten hadden de leiding en noteerden de uitslagen van alle partijen. Ze waarschuwden de meisjes en jongens niet te snel te zetten maar juist vooruit te denken.

Leerkracht Ko Dekker van de Wartburg: ,,Zo'n toernooi is een leuke gelegenheid om bij een andere school te kijken en contact te maken met kinderen van andere scholen! En natuurlijk leer je ervan om gaan met winnen en verliezen."

De Wartburg stond een aantal rondes bovenaan, gevolgd door de Olijfboom, maar uiteindelijk bleek de Olijfboom eerste met 10 punten en 81 bordpunten uit 6 wedstrijden. De Wartburg werd tweede met 10 punten en 70 bordpunten. Derde werd de Jan Ligthartschool met 3 punten en 43 bordpunten en de Julianaschool werd vierde met 1 punt en 46 bordpunten. De Olijfboom en de Wartburgschool gaan met 4 deelnemers uit groep 8 en een reserve op 17 maart naar het kampioenschap in IJsselstein. Opvallende spelers waren William Legemaat, Ruben van Vught en Lucas van Barneveld die al hun wedstrijden wonnen. Voor de scholen was er een beker en voor alle deelnemers een herinneringsmedaille en een traktatie van DAWO lid Gerrit Pul.