• Joke van der Heide

Opening Milieustraat met nieuwe weegbrug

WOUDENBERG De aangepaste Milieustraat opent op vrijdag 5 januari haar poorten om 13.00 uur. Het grof huishoudelijk afval en het gemengd bouw- en sloopafval wordt hier gewogen met behulp van de nieuwe weegbrug, hiervoor moeten de inwoners betalen.

De eerste 25 betalende bezoekers van de milieustraat ontvangen een mandje voor het scheiden van het keukenafval. Daarbij ontvangen ze vijftig bijbehorende milieuvriendelijke zakken waarmee de inwoners het komende half jaar het keukenafval gescheiden kunnen inzamelen.

ROUTES Er zijn twee verschillende routes om door de aangepaste Milieustraat te rijden. Inwoners rijden eerst langs de gratis afvalstromen en lossen deze. Inwoners die geen betaalde afvalstromen hebben gaan er via de ingang weer uit. Indien inwoners grof huisvuil of gemengd bouw- en sloopafval bij zich hebben, gaan zij daarna over de weegbrug. Nadat de betaalde afvalstromen zijn gelost gaat de inwoner weer over de weegbrug weg. Het verschil in gewicht wordt afgerekend door de medewerker van de milieustraat die in de porto cabin aanwezig is.

BETALEN UITSLUITEND MET PIN Er kan uitsluitend betaald worden met een pinpas. Het tarief dat betaald moet worden voor het grof huisvuil of het gemend bouw- en sloopafval wordt vastgesteld door de gemeenteraad op donderdag 21 december.

De meeste afvalstromen kunnen de inwoners gratis blijven brengen naar de milieustraat. Op de website van de Gemeente Woudenberg staat vermeld welke afvalstromen gratis gebracht kunnen worden en voor welke afvalstromen betaald dient te worden. Ook kunnen de inwoners vanaf 22 december het tarief voor het grof huisvuil en het gemend bouw- en sloopafval vinden.