• Lammert Wilbrink

Opening Hoogvliet 1 mei

WOUDENBERG De bouw van de nieuwe Hoogvliet aan de Kop van  de Spoorzone gaat voorspoedig. Projectontwikkelaar Lammert Wilbrink van Woudenberg Vastgoed BV vertelt dat als alles volgens schema blijft verlopen de winkel per 1 mei zal worden geopend.

Joke van der Heide

 

,,Voor de planning is het belangrijk dat er de komende weken geen nachtvorst is. Aan de gevels zit veel metselwerk en met vorst kan er niet worden door gewerkt", legt Wilbrink uit. Hij vertelt verder dat de daken er al wel op liggen en dat aankomende weken de vloeren binnen worden gelegd. Vanaf januari is het buitenwerk gereed en heeft de bouw geen last meer van de vorst. Er moet dan buiten alleen nog zo'n halve meter zand worden afgegraven. Het pand komt aan de voorzijde namelijk gelijk te liggen aan de Stationsweg. ,,Dat wordt echt heel mooi", voegt Wilbrink trots toe. Hoogvliet is heel gelukkig met de voorspoedige vorderingen. Wilbrink merkt dat de bouw van de Hoogvliet in het dorp heel erg leeft. ,,Hoeveel gedoe het vooraf is geweest, zo positief reageren de mensen nu. Daar ben ik heel blij mee. Dit is toch een project voor je eigen dorp."

Woudenberg Vastgoed BV bouwt tegelijkertijd het clubhuis van buurtvereniging 't Spoor. ,,Wij hebben de buurtvereniging aangeboden om dit pand gelijk mee te bouwen en leveren het casco aan hen af. Binnen wordt het door de vrijwilligers zelf afgebouwd. Op deze manier krijgt de buurtvereniging toch een nieuw clubhuis."

In het nieuwe bestemmingsplan Bebouwde Kom was het nog even onduidelijk of Kwantum en Welkoop konden worden meegenomen. Wilbrink geeft aan dat dit voor Kwantum in ieder geval lukt. Van Welkoop weet hij dat niet 100 procent zeker. De gemeente heeft met hen de gesprekken gevoerd. Wilbrink hoopt dat de  bouw van beiden nog zal starten in 2018.