• De duo-expositie duurt tot 6 mei.

  Hannie van de Veen
 • Gerrie Ploeg, Ellen van Beeck en Krist Israel

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • Tessa Zoutendijk improviseert bij een kunstwerk

  Hannie van de Veen
 • De nieuwe opstelling rond de pilaren lijkt meer ruimte te geven.

  Hannie van de Veen

Opening expositie 'Ontwikkeling en Vergankelijkheid'

WOUDENBERG Krista Israel opende op 9 maart in Galerie de Kunstberg de expositie 'Ontwikkeling en Vergankelijkheid' van Ellen van Beeck, die docent tekenen en schilderen en coördinator is bij Galerie de Kunstberg, en Gerrie Ploeg, beeldend therapeute uit Ede. Er was veel publiek aanwezig bij de opening en ook wethouder Anita Vlam was aanwezig. De schilderijen van Ellen worden bij deze expositie gecombineerd met het ruimtelijk werk van Gerrie. Zij vieren hiermee 21 jaar vriendschap.

Krista waardeert hun werk. ,,Hun werk straalt rust uit. Je voelt de vriendschap. Ze vullen elkaar aan. Ellen is al sinds de jaren '80 actief, ontwikkelde zich in haar werk en verwerkt sinds vijf jaar paraffine in haar schilderijen. Deze tentoonstelling biedt een overzicht van die laatste vijf jaar. Van Gerrie is er ruimtelijk werk te zien. Vergankelijkheid, het doorleefd zijn en schoonheid spelen een rol in haar werk. Je begrijpt iets van het vervaardigen er van wat bijna een meditatieve bezigheid is." Krista noemde ook de uitspraak van Paul Klee 'Kunst geeft niet het zichtbare weer, maar maakt zichtbaar' die Ellen erg aanspreekt. Na haar toespraak ontving Krista een boeket bloemen.

De opening werd opgeluisterd met Iers klinkende vioolspel van Tessa Zoutendijk. Ook improviseerde zij bij enkele kunstwerken van Ellen en Gerrie. Verrassend was de door Krista bedachte nieuwe opstelling van vitrines en schermen rond de pilaren.

De duo-expositie duurt tot 6 mei. Op 13 en 14 april maakt de expositie deel uit van de Open Atelier Route waaraan verschillende Woudenbergse kunstenaars deelnemen. Zowel Ellen als Gerrie zijn dan aanwezig in Galerie de Kunstberg om uitleg te geven. Meer informatie via www.dekunstberg.nl en www.gerrieploeg.nl