• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Opening centrum en fysio aan Kersentuin: ´Warme zorg´

WOUDENBERG In het bijzijn van betrokkenen en enkele gasten van het Ontmoetingscentrum opende wethouder Pieter de Kruif 3 oktober het nieuwe Ontmoetingscentrum van Moriahoeve aan de Kersentuin in Woudenberg. Na een toespraak prikte hij een tros ballonnen kapot, waar confetti en hartjessnoepjes uitvielen. Ook serveerde hij tomatensoep ´als teken van warme zorg´.

THUIS WONEN Dit Ontmoetingscentrum is bedoeld voor mensen die net de diagnose dementie hebben gekregen, maar nog zelfstandig wonen. Bij het Ontmoetingscentrum kunnen ze op dinsdag en op donderdag anderen in dezelfde situatie ontmoeten om samen onder leiding van Marianne van den Hatert en Wilma Joosten activiteiten te ondernemen, zoals een wandeling of een spelletje. Zo kunnen ze langer thuis blijven wonen.

Casemanager Gwen van Eijden: ,,Er was grote behoefte aan zo'n centrum. Mensen die een indicatie kregen, weken noodgedwongen uit naar andere plaatsen. Het ontlast mantelzorgers als hun familielid een tijdje hier kan zijn".

BEWEGEN Lydia van Ravenhorst: ,,Twee dagen in de week bieden we vier tot twaalf mensen een gezellige dag met elkaar. We gaan daarbij uit van ieders interesses en mogelijkheden, want ons uitgangspunt is dat ieder mens waardevol is en gezien mag worden." Fysiotherapeuten van WIJKfysio vertellen: ,,Zowel Moriahoeve als onze praktijk hadden interesse voor dit pand. Omdat wij gespecialiseerd zijn in geriatrie-fysiotherapie voor ouderen besloten we samen ons hier te vestigen en samen te werken. Tot nu toe behandelden we mensen die naar ons verwezen werden thuis of in Leusden. Nu hebben we hier een praktijkruimte met oefenzaal en kunnen we al onze therapieën aanbieden. Ook geven we al verschillende groepen les in bewegen."