• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Open Middag bij Manege Groenewoude: ´Een paard stuur je met de teugels´

WOUDENBERG  Tussen kinderfeestjes, dressuurproeven en oefenspringwedstrijden door hield manege Groenewoude aan de Ekris 16 september een open middag.

Zo'n open dag wordt tijdens de nationale sportweek landelijk georganiseerd door de sinds 2016 samenwerkende Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Ook sloot manege Groenewoude aan bij de samen met NOC*NSF georganiseerde Albert Heijn-spaaractie voor gratis sporten. Met deze spaaractie kunnen mensen tot 3 december vijf keer gratis sporten bij een lokale sportvereniging. Manege Groenewoude is daar één van.

RIJLES Rob de Wijs: ,,Er wordt veel gebruik van gemaakt. We trekken hiermee nieuwe mensen." Tijdens de Open Middag kreeg een groep kinderen van verschillende leeftijden om 15.00 en 16.00 uur een rondleiding over de manege. Ze leerden van alles over de omgang met paarden en pony's en het poetsen ervan en kregen tot slot een oriënterende rijles: elk paard heeft een naam, je moet recht op zitten op een paard en 'sturen' doe je met de teugels. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, met of zonder rij-ervaring, waren welkom. Er hadden zich veel meisjes aangemeld. Vrijwilligers assisteerden bij de activiteiten.

VEELZIJDIG Rob: ,,Onze veelzijdige manege is al 25 jaar actief. We bieden dressuur, springen, carrousel rijden en leiden op voor een ruiterbewijs. We streven naar een gemoedelijke, ontspannen sfeer, maar bieden ook uitdaging. Het is de taak van een instructeur om ervoor te zorgen dat zowel prestatiegerichte als recreatieve ruiters het naar hun zin hebben. De groepen worden ingedeeld naar niveau, maar je kunt ook differentiëren door een moeilijker paard aan te bieden." Vrijblijvende proeflessen voor kinderen zijn er op 23 september, 14 oktober en 28 oktober om 14.00 uur. Voor volwassenen zijn er proeflessen op 21 oktober, 18 november en 25 november om 14.00 uur. De kosten zijn 5 euro per les of gratis met een volle spaarkaart van AH. Aanmelden via info@manege-groenewoude.nl