• Hannie Lamberink

Open Kerkendag op 14 mei

WOUDENBERG Op de zaterdag voor Pinksteren, 14 mei, is er opnieuw een Open Kerkendag om iedereen de veelkleurigheid van de kerken/gemeenschappen in Woudenberg te laten ervaren.

Tot 15.00 uur zijn alle Woudenbergse kerken open voor bezoekers en laten zij door activiteiten en presentaties iets zien van hun gemeente. Wethouder Gijs de Kruif opent om 10.30 uur de kerkendag bij het gemeentehuis. Om 11.00 uur vertelt ds. Rebecca Onderstal uit Cothen in De Voorhof (Nico Bergsteijnweg 139) over 'Vernieuwend kerk-zijn'. Om 13.00 uur kan iedereen het labyrint van Chartres lopen als symbool van het levenspad.

In de Maranathakerk (Frans Halslaan 9) treedt om 11.45 uur kinderkoor Hosanna op. Er is een informatiestand van Stichting de Hoop.

Om 12.15 uur is er een lunch met soep en brood en muziek bij de Evangelische Genade Gemeente (koetshuis van De Boom). Ook is daar een 'SuperGave kraam'. Bij de Catharinakerk (Willem de Zwijgerlaan 38) begint om 13.30 uur een presentatie over de 'Groene Kerk'. Om 13.30 uur bespeelt jong talent het Verkerk orgel in de Maranathakerk. Liefhebbers mogen ook zelf het orgel bespelen. In De Camp (Bosrand 15) legt Evangeliegemeente Nieuw Leven vanaf 13.45 uur het gebruik van vlaggen in hun diensten uit. Er is samenzang en een informatiestand van stichting Gave. Vanaf 14.00 uur biedt de Hervormde Gemeente naast een tentoonstelling van Oud Woudenberg ook een interactieve presentatie 'Missionair werk vanuit de Dorpskerk'.

Vanaf www.kerkeninwoudenberg.nl kan doorgelinkt worden naar de sites van de verschillende kerken.