• De officiële openingshandeling

    Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Open avond Kunst en Cultuur brengt cursusaanbod voor het voetlicht

WOUDENBERG Kunst en Cultuur Woudenberg hield vrijdag 26 augustus een 19.00 tot 21.00 uur een Open Avond in het Cultuurhuis Woudenberg.

Eierprinses Marije van der Lee opende de avond door via de computer de voordeuren van het Cultuurhuis te ontsluiten. Vervolgens nam ze uitgebreid de tijd om alle presentaties te bekijken en werd ze rondgeleid door Kunst en Cultuurvoorzitster Angela van Iersel. Ook Marije had wel eens een curus bij Kunst en Cultuur gevolgd.

De open avond was bedoeld om de cursussen van Kunst en Cultuur van het komende seizoen te presenteren. Alle docenten waren aanwezig om kennis te maken en hun cursussen toe te lichten met specifieke informatie. Ondanks de hitte kwamen ruim 50 bezoekers kijken of er bij het gevarieerde cursusaanbod een cursus van hun gading bij zat.

Op de 2e verdieping waren de presentaties van de creatieve cursussen zoals schilderen, tekenen, aquarel schilderen, portret tekenen en schilderen, buiten schilderen, vilten, beeldhouwen, houtbewerking, post impressionisme,  kerstkrans maken en tekencursussen, zodat iedereen de cursusruimten en ateliers kon bekijken. De andere cursussen werden op de begane grond gespresenteerd, te weten blokfluitles, yoga, textielkunst, mindfulness, meditatie, naailes, granny square haken, handwerkateliers, Italiaans en Spaans, natuurfotografie, communiceren en weerbaarheidstraining voor dames boven de 18 jaar.

Bij Kunst en Cultuur worden niet alleen cursussen voor volwassenen gegeven maar ook voor kinderen. Ook zijn er open ateliermogelijkheden voor beeldhouwen, schilderen en handwerken. In het cursusboekje dat huis aan huis is bezorgd en in het Cultuurhuis verkrijgbaar is, staat alle informatie.

Behalve de presentaties van de nieuwe cursussen was het op de open avond ook mogelijk om een kijkje te nemen bij het winkeltje 'Hip en Handgemaakt', bij het Filmhuis, bij galerie de Kunstberg en in de Oudheidkamer.