• Hannie Lamberink

Open Atelier Route staat voor de deur

WOUDENBERG Niet alleen in Woudenberg, maar ook in Leusden, Stoutenburg en Achterveld wordt op zaterdag 18 en zondag 19 april de Open Atelier Route (OAR) 2015 gehouden. Tussen 12.00 en 17.30 uur kunnen dan kunstenaarsateliers gratis bezocht worden. De Leusdense burgemeester Annemieke Vermeulen opent met wethouder Erik van Beurden de OAR en de bijbehorende expositie in galerie de Biezenkamp op vrijdag 17 april.

Bij deze overzichtstentoonstelling en centraal informatiepunt zijn werken van alle 34 deelnemers te zien. Zo kan men de te bezoeken ateliers kiezen. Op www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl is informatie te vinden over de kunstenaars en hun werk en atelieradressen. Bezoekers kunnen zo zelf hun route uitstippelen. Routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar in de galerie en in het Cultuurhuis in Woudenberg, bij de deelnemers of bij theehuis Mon Chouette, dat aan de route ligt.

Eén van de organiserende bestuursleden van de nieuwe Stichting 'Kunstpromotie Leusden Woudenberg', waaronder de projectgroep OAR valt, is de Woudenbergse kunstenaar Aad Gordijn: ,,Deze OAR dient om ons werk te laten zien en om in gesprek te raken met bezoekers over onze kunstwerken'', zegt hij. ,,Daardoor ontstaat nieuwe inspiratie. Sommigen verkopen ook werkstukken. De stichting wil mensen de gelegenheid bieden kennis te maken met kunst door creatieve activiteiten te organiseren zoals de atelierroute. Ze wil ook ondernemers erbij betrekken. Zij kunnen bij lokale kunstenaars kunst aanschaffen. Bij deze uitgebreidere activiteiten hebben we sponsors nodig. We wilden professionaliseren en werden een stichting. Het is fijn dat bedrijven de Open Atelierroute een warm hart toedragen want zonder sponsors kan dit niet. Daardoor hebben we nu zo'n mooi programmaboekje en Simon Kuyvenhoven maakte prachtige foto's voor ons. Ook is er nu een Facebookpagina, een website en een Twitteraccount en een nieuw logo."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 14 april.