• Evelien Kooloos onthult met de Accentleerlingen hun werkstukken

  Gerwout Lamberink
 • Kunstbergleden José van Zuijlen en Marja Bruinsma bezoeken Perron 3

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Opening van de Open Atelier Route door wethouder Dragt

  Gerwout Lamberink
 • Eva en Peter verzorgen de muzikale omlijsting van de opening

  Gerwout Lamberink

Open Atelier Route: Kijkje in de kunstkeukens

WOUDENBERG De Leusdense wethouder Dragt opende vrijdag 21 april de 18e Open Atelier Route Leusden&Woudenberg in de showroom van autobedrijf Doornekamp in Leusden: ,,Dit is een mooie activiteit voor Achterveld en Leusden, maar ook voor Woudenberg. Het is leuk om eens 'in de keuken' te kijken bij verschillende kunstenaars."

Wethouder Pieter de Kruif en vele genodigden waren bij de opening aanwezig. De Amersfoortse stadsdichter Eva Vleeskruyer zorgde onder begeleiding van gitarist Peter Smit met haar zang voor achtergrondmuziek.

De organisatie van de OAR was in handen van Aad Gordijn, Evelien Kooloos, Carel Wiggerman, Ad Oostveen en Gerard Hilderink. In de autoshowroom was een overzichtstentoonstelling van alle 52 deelnemende kunstenaars: er stond beeldhouwwerk en er waren panelen geplaatst met een schilderij van elke deelnemer.

Evelien Kooloos onthulde samen met de leerlingen van Accent praktijkonderwijs de kleurige panelen die ze gemaakt hadden voor onder de bar op hun school  en waarop pauzesnacks afgebeeld waren (foto boven). De leerlingen verzorgden deze avond de catering.

Op 22 en 23 april konden belangstellenden aan de hand van het programmaboekje en de overzichtstentoonstelling een route samenstellen langs de open ateliers van hun keuze die herkenbaar waren aan borden in de voortuin. Verschillende kunstenaars exposeerden samen op een locatie. Ook enkele leden van de Kunstberg deden mee.

Bij de meeste ateliers, vooral waar groepjes kunstenaars met 2D en 3D werk gezamenlijk exposeerden, was het een drukte van belang. In Woudenberg leek de drukte het grootst op zaterdag en in Leusden juist op zondag. Sommigen ontvingen ongeveer 15 bezoekers maar bij Evelien Kooloos waren dat er wel 300! Zij combineerde de OAR met het jubileum van haar bedrijf Team Paint. Sommigen verkochten enkele werkstukken, anderen trokken alleen kijkers.

Duidelijk was wel dat de grote hoeveelheid zeer verschillende kunstenaars met elkaar een verrassend veelzijdig en gezellig evenement verzorgden.

Meer informatie: info@atelierrouteleusdenwoudenberg.nl