• Hannie van de Veen
  • Cees Heuvelman leest voor.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

Ontmoeting en gesprek in De Schans

WOUDENBERG Ook deze zomer organiseert de SWO op veler verzoek donderdags weer muzieklunches in de grote zaal van multifunctioneel centrum De Schans.

De eerste was 5 juli van 12.15 tot 13.30 uur. De andere muzieklunches zijn op 12, 19 en 26 juli. Voor 1,50 euro kan iedereen dan genieten van een kop zelfgemaakte soep, wit of bruin stokbrood, sausjes, rauwkost en een glas water. Na afloop is er koffie of thee.

LUNCHMUZIEK Dit keer had Gré Werkhoven de soep gekookt. Vanwege het succes van voorgaande jaren is Cees Heuvelman weer gevraagd om muziek bij de lunches te verzorgen.

Cees: ,,Ik vind dit erg leuk om te doen. Ook aan de voorbereiding beleef ik plezier. Ik stel thuis de muzieklijst al samen, maar verzoeknummers zijn altijd mogelijk. Tijdens de lunch laat ik licht klassiek horen en daarna is er ook weleens wat moderners of zang. Wat ik draai moet mij zelf aanspreken. Ik kies niet zomaar iets. Ik probeer gastheer te zijn voor alle bezoekers. Er zijn vaak leuke ontmoetingen. Meestal is er een vaste 'fanclub' van tien bezoekers. Mensen van de yogagroep komen er dan later nog bij. De muziek is niet het belangrijkste maar slechts de achtergrond. De ontmoeting en de gesprekken zijn het belangrijkst. Soms zijn die zo geanimeerd dat mensen de muziek niet eens horen!"

WANDELEN Cees zorgt niet alleen voor achtergrondmuziek maar leest elke keer aan tafel ook iets voor. De combinatie van muziek, wat literatuur, een lekkere en lichte maaltijd en de ontmoeting met anderen wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd. Hij las 5 juli een gedicht voor van Willem Wilmink over 'wandelen'. Het uitgezochte verhaal van Midas Dekkers werd niet gebruikt, omdat de gasten inmiddels druk in gesprek waren.

Er waren ook bestuursleden van SWO aanwezig. De medewerkers van Reinaerde die elke woensdag het LunchCultuurtje in het Cultuurhuis verzorgen zorgden tijdens de vakantiestop van het LunchCultuurtje nu hier voor de lunch. Wie wil meedoen aan de lunches hoeft zich niet van tevoren aan te melden.