• Hannie Lamberink

Onoverzichtelijke situatie fietspad Olijboom

WOUDENBERG  De gemeente heeft het fietspad naar de basisschool de Olijfboom aan de JF Kennedylaan twee richtingsverkeer gemaakt en de op- en afrit aangepast.

De nieuwe situatie geeft verwarring in het verkeer, vooral door de lantaarnpaal, die precies ter hoogte van de op- en afrit staat. Door toename van het verkeer vanwege het samengaan van de Rehobothschool met de Willem van Oranjeschool heeft de gemeente het fietspad aan de oostzijde van de JF Kennedylaan verbreed en er tweerichtingsverkeer van gemaakt. De fietsers naar de nieuwe school en De Camp worden veilig rondom de school geleid. Lastiger is het voor de fietsers, die de JF Kennedylaan willen vervolgen. Zij moeten van het fietspad af de weg op via een onoverzichtelijke afrit en komen dan direct op een kruispunt. Voor fietsers vanaf de andere zijde van de JF Kennedylaan is de situatie nog onoverzichtelijker. Zij moeten ineens naar links oversteken om gebruik te kunnen maken van het fietspad.

Wethouder Gijs de Kruif is in overleg met de politie en heeft borden geplaatst om de situatie zo duidelijk mogelijk te maken. Hij verwacht dat ook dat alle weggebruikers even moeten wennen aan de nieuwe situatie.