• Infodag ICT-opleiding voor jongeren met autisme in het voormalige Eemklooster in Amersfoort

    ITvitae

Infodag ICT-opleiding plus baanbemiddeling voor jongeren met autisme

13-09-2019, 09:12 | Lezersnieuws | Renate

Stichting ITvitae Learning organiseert zaterdag 9 november een Infodag voor jongeren met hoogfunctionerend autisme die zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs en belangstelling hebben voor ICT. ITvitae verzorgt speciaal voor deze doelgroep ICT-opleidingen inclusief baanbemiddeling ongeacht hun vooropleiding.

 

Op de Infodag horen de deelnemers meer over de ICT-opleidingsprogramma’s, de visie van ITvitae op autisme, mogelijke werkgevers en kan men in gesprek gaan met studenten die een van de vier ICT-specialisaties volgen of al aan het werk zijn. De ITvitae Infodag vindt plaats op zaterdag 9 november in het voormalige Eemklooster in Amersfoort van 13:00 – 15:30 uur. Belangstellenden mogen met hun ouders of andere begeleiding komen en dienen zich vooraf aan te melden https://itvitae.nl/infodag

 

Duurzaam werk

Meer dan de helft van de ITvitae studenten is in het reguliere onderwijs met meer dan één opleiding gestart, maar zagen geen mogelijkheid om hun studie succesvol af te ronden, terwijl ze veelal over een bovengemiddeld IQ beschikken. ITvitae toont andere resultaten. Ruim 90% van de deelnemers rondt het opleidingstraject succesvol af en is duurzaam aan het werk als ICT-professional.

 

ITvitae focust op het talent van haar deelnemers. De studenten worden in kleine lesgroepen (10-12) opgeleid tot ICT-professional. Gedurende de opleiding, werkervaringsplaats en detacheringsperiode worden de deelnemers gecoacht. ITvitae leidt haar studenten, variërend in de leeftijd 16 – 35 jaar, op tot Software Developer, Cyber Security Specialist, Data Science Professional en Software Test Engineer. De opleidingsprogramma’s zijn ontwikkeld met gerenommeerde ICT-organisaties en afgestemd op de actuele behoefte van de arbeidsmarkt.

 

Vanuit heel Nederland

De studenten van ITvitae melden zich vanuit alle delen van het land aan. De opleidingen starten om 10:00 uur zodat degene die van ver komen op tijd aanwezig kunnen zijn. De studenten die langer moeten reizen zorgen ervoor dat ze tijdelijk bij familie in de omgeving van Amersfoort wonen of huren een appartement voor de dagen dat zij bij ITvitae zijn.