• Archief BDUmedia

'OM moet heropening zaak Joey Stap beter onderbouwen'

RENSWOUDE Het Openbaar Ministerie moet het verzoek tot heropening van het onderzoek naar het dodelijk ongeval van Joey Stap beter onderbouwen. Gebeurt dat niet, dan wordt de zaak niet heropend. Dat heeft de rechtbank Midden Nederland besloten. Het OM heeft tot donderdagmiddag de tijd om een nieuw verzoek te doen.

,,Het onderzoek is op de zitting van 31 maart gesloten. Een officier van justitie kan onder bijzondere omstandigheden verzoeken een onderzoek te heropenen", legt een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland uit. ,,Hij heeft dat verzoek gedaan, maar dat was onvoldoende onderbouwd. De officier heeft aangegeven een nieuw verzoek tot heropening te willen doen. Dat kan, maar dat moet dan voor de uitspraak, donderdagmiddag dus, van de zaak zijn."

De 24-jarige Joey Stap uit Ede kwam op 14 september 2013 om het leven bij een ongeval in Renswoude. De twee andere inzittenden, een 34-jarige man uit Leusden en een 34-jarige man uit Woudenberg, overleefden de crash. De man uit Leusden stond onlangs terecht in deze zaak, de rechtbank eiste vrijspraak omdat niet duidelijk zou zijn wie van de twee tijdens het ongeval achter het stuur heeft gezeten. De uitspraak in deze zaak staat gepland voor donderdag 13.15 uur.

Het OM wil het onderzoek heropenen omdat een dag na de zitting nieuwe informatie is binnengekomen.