• De Olijfboom viert het winnen van de wisselbeker

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • drinkpauze in de kantine

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Groep 3 en 4 in actie

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • groep 7 en 8 spelen op donderdagavond

  Hannie Lamberink-van de Veen

Olijfboom wint Bloemin-wisselbeker schoolvoetbaltoernooi

WOUDENBERG In een zomers avondzonnetje werd deze week het 32e Bloemin schoolvoetbaltoernooi op sportpark de Grift een feestje voor jong en oud. Alle dagen stonden er veel ouders en grootouders langs de lijn om aan te moedigen. Het doel van het toernooi was iedereen plezier in voetbal te laten ervaren.

De groepen 3 en 4 van de Olijfboom, de Julianaschool, de Jan Ligthartschool en de Griftschool beten op dinsdag 17 april de spits af. Zij speelden in kleurige schoolshirts in teams van 5-7 spelers op een kwart veld. In 8 rondes werd uitgemaakt wie de winnaar was. Deze won een door AH gesponsorde slagroomtaart. Ook kregen alle kinderen door AH gesponsord drinken, een herinneringsvaantje, een inschrijfformulier voor voetbal en een bon van de IJswinckel. Vanaf de wedstrijdtafel gaven de organisatoren Koen Verbist, Jhony Stalman, Thieme Veen en Jan Peter Schoenmaker steeds duidelijk het start- en eindsignaal van de wedstrijden aan. Ouders waren scheidsrechter of teamleider. De regels waren aangepast. De organisatie:"Je kunt zien welke kinderen al op voetbal zitten. We hopen dat er door het toernooi meisjes enthousiast worden voor voetbal."

Op woensdagmiddag deden ruim 60 kinderen uit de groepen 1 en 2 een voetbalcircuit o.l.v. SNO. 's Avonds waren de groepen 5 en 6 aan de beurt. In de finale stonden 2 teams uit dezelfde klas: ze benoemden zich beiden tot kampioenen en deelden de slagroomtaart!

Op de warme donderdagavond streden de groepen 7 en 8 in teams van 7-9 spelers tegen elkaar op een half veld. De vorig jaar geïntroduceerde grote wisselbeker voor de beste school 'over all' ging dit jaar na een spannende strijd naar de Olijfboom. Meer info en de toernooi uitslagen staan op de site www.vvwoudenberg.nl