• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Voor wie graag zingt of altijd gezongen heeft is het koor Zingen Houdt Jong een leuke mogelijkheid om dat te blijven doen.

    Hannie van de Veen
  • Rieteke Roodnat en Els Wintjes speelden quatre mains

    Hannie van de Veen

'Oefenen begint al in september'

WOUDENBERG In de feestelijk versierde Harmonie van Fidelio aan de Bosrand hield Vijftig Plus koor Zingen Houdt Jong de jaarlijkse kerst Sing-In. Deze gratis kerstuitvoering met een afwisselend programma werd vooral bezocht door senioren en familieleden. Ook bestuursleden van de SWO, waar het koor onder valt, waren aanwezig. Voorzitster Tiny Bergsma opende de middag.

Samenzang van bekende kerstliederen zoals Komt Allen Tezamen, Nu Zijt Wellekome, Middenin De Winternacht en De Herdertjes Lagen Bij Nachte werden afgewisseld met optredens van het koor dat onder leiding stond van dirigent Theo Hoogenboom en begeleid werd door Rieteke Roodnat.

Theo Hoogenboom: ,,We willen samen muziek maken dus zing gerust mee." Zelf zong hij ook mee met het koor en soms even solo. Het koor zong onder andere Go Tell It On The Mountain, Away In A Manger, Gesu Bambino en O, Du Fröhliche, Nowell en Leise Rieselt Der Schnee'. Als slotlied werd Stille Nacht gezongen.

Verschillende liederen werden ook door Sandra Bergsma begeleid op haar dwarsfluit. Leuke intermezzo's werden verzorgd door koorleden. Oud-onderwijzeres Betty de Jong las de humoristische column 'In en Uit' voor van Daphne Deckers, Ilse de Bruijn las een kort kerstverhaal voor en Els Wintjes en Rieteke Roodnat speelden gezamenlijk quatre mains enkele vrolijke stukjes. Zij hadden niet veel kunnen oefenen, maar het plezier straalde er van af. Voor de uitvoering en in de pauzes was er koffie, thee, koek en glühwein verkrijgbaar.

Theo: ,,Elk jaar vernieuwen we een deel van ons repertoire. In september beginnen we al met oefenen voor deze kerstuitvoering." Aan de uitgang werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Voor wie graag zingt of altijd gezongen heeft is dit koor een leuke mogelijkheid om dat te blijven doen. Nieuwe leden zijn welkom. Meer informatie via secreatriaat.swowoudenberg@gmail.com, Bergpost@ziggo.nl of ted.kuijpers@planet.nl