• Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma
  • Klaas Haitsma

Odense BK wint 'tropisch' Woudenbergs jeugdvoetbalfeest

WOUDENBERG Onder tropische temperaturen is de zevende editie van het Greencrowd Internationale Onder-14 toernooi (U14) afgewerkt. Trouwe deelnemer Odense BK, voor de zesde keer present, beschikte voor het eerst over de sterkste jeugdploeg. De Denen volgden ADO Den Haag als toernooiwinnaar op.

Edward Doelman

 

De organisatie had de opzet ten opzichte van voorgaande jaren enigszins gewijzigd. In plaats van tien teams waren dit jaar acht deelnemers present, waaronder Birmingham City en Wolverhampton Wanderers uit Engeland. Westerlo en KV Mechelen verzorgden de Belgische inbreng, waardoor het predicaat ´internationaal jeugdtoernooi´ opnieuw kracht werd bijgezet.

In twee poules van vier teams werkten alle deelnemende teams op vrijdag drie wedstrijden af. Ook op zaterdag kwam elk team weer drie keer in actie. ,,Met tien teams kwam het voor dat teams op de eerste of juist de tweede speeldag vaker in actie moesten komen dan hun tegenstanders. In de nieuwe opzet is dat verschil weggewerkt", vertelt Pieter de Kruif namens de organisatie.

 

SCOUTS Dat deden de jeugdspelers onder spiedende ogen van grote clubs. ,,Scouts van Manchester United, Feyenoord, Ajax en PSV hebben zich in elk geval bij ons gemeld. De kans is groot dat er zelfs nog meer aanwezig waren", vertelt Jesse Lindhout, één van de jonge gezichten van de toernooiorganisatie. Volgens De Kruif en Lindhout speelden de tropische omstandigheden het toernooi nauwelijks parten. ,,Ik denk dat de jongens die spelen beter met de hitte om kunnen gaan dan wij als ouderen. Deze jongens willen áltijd voetballen."

Uiteraard was genoeg drinken en koelen essentieel. ,,Per wedstrijd, die twee keer 15 minuten duurt, was een blok van 50 minuten tijd ingeruimd. Scheidsrechters hebben dus voldoende tijd om drinkpauzes in te lassen of door te spelen wegens blessures zonder dat we met het schema in de knel komen."

 

FINALE De beste teams kwamen na de eerste dag bovendrijven. Titelverdediger ADO kwam er niet aan te pas en moest op de tweede dag strijden om plek vijf. Odense BK liet zien over een mooie lichting talenten te beschikken. De Deense jongens wonnen overtuigend hun halve finales en stuitten in de finale op Westerlo. Met 1-0 werden de Belgische leeftijdsgenoten verslagen. Thuisploeg Woudenberg, onder leiding van Koen ten Vregelaar, streed voor wat het waard was, maar werd uiteindelijk achtste.