'Nu snel duidelijkheid over consumentenplein'

WOUDENBERG De resultaten van de twee detailhandelsonderzoeken over de gevolgen van het consumentenplein op de dorpscentra zijn binnen. Het college wil nu zo snel mogelijk duidelijkheid bieden aan de raad, de ondernemers en de projectontwikkelaar. Op vragen van de SGP vertelde wethouder Gijs de Kruif dat het college via een memo in de raadscommissie van 7 april haar besluit bekend zal maken.

In het vragenuurtje aan het college in de raadsvergadering van 19 februari kwam dit onderwerp opnieuw aan de orde. Henk Jan Molenaar (SGP) was benieuwd wanneer het ruimtelijk kader ter besluitvorming aan de raad zal worden voorgelegd. De wethouder vertelde dat dit onderwerp in maart op de agenda van het college staat.

Vervolgens is het college bereid om het besluit direct te delen met de raad en de input van de discussie mee te nemen in het voorontwerp van het bestemmingsplan. Dat in oktober dan ter beoordeling aan de raad gestuurd zal worden. ,,Als het al zo ver komt", licht de wethouder toe. ,,Het besluit kan ook negatief uitvallen."

Een negatief besluit van het college over de komst van een tweede supermarkt naar het consumentenplein heeft echter grote gevolgen. Dat betekent namelijk dat niet wordt voldaan aan het wensenlijstje van de projectontwikkelaar. ,,Dan gaan wij opnieuw onderzoeken wat mogelijk is", aldus projectontwikkelaar Wilbrink.