• Hannie van de Veen
 • Marleen Treep en Simone van der Marck aan de koffie met Han Schweitzer

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • PvdA-Groen Links aan het werk

  Hannie van de Veen
 • Marleen Treep in actie met muziekinstrumenten.

  Hannie van de Veen
 • De kippen zien Rosa als 'kippenhoedster'

  Hannie van de Veen
 • Rosa voert de kippen.

  Hannie van de Veen
 • De Eierhoogheden Ilonka en Anic verzorgden de koffie in Huize Nieuwoord

  Hannie van de Veen
 • De oude schuur bij stichting Grebbelinie in 't Vizier die afgebroken moest worden

  Hannie van de Veen
 • Schoonmaken bij Stichting 'Je mag er zijn'.

  Hannie van de Veen
 • Ilonka en Anica in gesprek met een bewoonster van Huize Nieuwoord.

  Hannie van de Veen
 • De oude schuur bij stichting Grebbelinie in 't Vizier die afgebroken moest worden.

  Hannie van de Veen

NLdoet in Woudenberg

WOUDENBERG Het Oranjefonds hield op 15 en 16 maart de vrijwilligersactie NLdoet. Tijdens NLdoet knappen vrijwilligers klussen op, ontdekken mensen hoe leuk vrijwilligerswerk is en werven organisaties nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ook in Woudenberg waren veel klussen aangemeld voor deze actie.

Het snoeien op Geerestein ging niet door vanwege de risico's door het slechte weer. Bij Stichting 'Je mag er zijn' gingen medewerkers zelf opruimen en schoonmaken omdat er geen vrijwilligers aangemeld waren. Bij Reinaerde werd als vanouds geklust, gewandeld of wat lekkers met elkaar klaargemaakt.

In het dagcentrum van Reinaerde wisten Marleen Treep en Simone van der Marck de sfeer er in te krijgen met kinderliedjes en muziekinstrumenten. Iedereen genoot en er werd zelfs gedanst. Buiten plantte een groep vrienden de door Welkoop gesponsorde plantjes in een stuk tuin dat niet meer als groentetuin maar als belevingstuin gebruikt gaat worden. Bewoners keken vanonder een afdak toe.

Kinderburgemeester Rosa Kelder en Hilda Rozendal regenden flink nat op de fiets naar zorgboerderij Breehoef. Bij de warme houtkachel kregen ze uitleg. Na een rondleiding over de boerderij maakten ze het kippenhok schoon en raapten eieren. Dat de hele groep kippen gezellig achter Rosa aan trippelden maakte veel goed.

In Huize Nieuwoord verrasten de Eierhoogheden de bewoners door koffie te schenken. Ilonka en Anica kletsten gezellig met alle bewoonsters. Die hadden veel bewondering voor de mooie jurken en vonden het leuk de tweeling te ontmoeten. Rond het Cultuurhuis en in het Beaufortpark ruimden leden van PvdA-GroenLinks zwerfafval op.

Dames van de Hervormde Gemeente deden 's middags spelletjes met bewoners van Kleinschalig Wonen in Groenewoude.

De zwaarste klus van NLdoet in Woudenberg hadden vijf Rotaryleden en zeven vrijwilligers van de Grebbelinie. Tegenover het museum braken zij in de regen een oude schuur af vanwege instortingsgevaar. Iedereen was blij dat het lukte de dakpannen al te verwijderen en op te stapelen voor hergebruik. De rest van de sloopwerkzaamheden gebeurt een andere keer.